Meštani mostarskih naselja u blizini deponije Uborak zatrpani smećem: Tražimo život dostojan čoveka

Meštani napominju kako je to problem na koji ukazuju već godinama i da su na izmaku snaga

  • 1
Deponija Prelići, Čačak Ilustracija Foto: RINA

Meštani severnih mostarskih naselja u blizini deponije Uborak poslednjih dana se bore sa smećem koje im od deponije snažan vetar nanosi do domova čineći im život neizdrživim.

Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" upozorava gradske vlastiti da je krajnje vreme da se njihov dugogodišnji problem ozbiljno reši, navodeći kako su im uslovi života zbog deponije neizdrživi, te da svakodnevno svedoče stravičnim prizorima, piše Klix.ba.

Tvrde da ne mogu da otvore ni vrata ni prozore svojih domova zbog neprijatnog mirisa i kesa smeća koje vetar donosi i nemilosrdno im zatrpava dvorišta porodičnih kuća.

Meštani napominju kako je to problem na koji ukazuju već godinama i da su na izmaku snaga,te im je život neizdrživ kad god duva vetar i kad su visoke temperature.

- Samo tražimo da nam se omogući život dostojan čoveka - poručili su meštani mostarskih severnih naselja u blizini deponije Uborak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA