≫ 

Otkazano plivanje za Bogojavljenski krst u Podgorici zbog korone

Sveštenici će osveštati reke i preneti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru, ali plivanja za Bogojavljenski krst neće biti

  • 3
Plivanje za Časni krst, Bogojavljenje Foto: Nikola Tomić

Mitropolija crnogorsko primorska i podgorička crkvena opština saopštila je danas da će zbog teške epidemiološke situacije usled korona virusa i ove godine izostati masovno plivanje za Bogojavljenski krst na sastavcima reka Morače i Ribnice.

Ne prekidajući tradiciju, kažu, sveštenici će osveštati reke i preneti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru.

Dodaje se da na ovaj Crkva saoseća sa onima koji su izgubili svoje najmilije, kao i sa onima koji su životno ugroženi, a koji se bore sa opakim virusom i drugim teškim bolestima koje pogađaju zdravlje naroda u Crnoj Gori.

- Kao odgovorni pravoslavni hrišćani ne želimo da se pravimo kao da se ništa oko nas ne dešava, da ljudi ne boluju i ne bore se za život i da je stanje redovno - navodi se u saopštenju.

Dodaju da će u ime hrabrih i dostojanstvenih plivača koji godinama plivaju i vernog naroda, Crkvena opština podgorička po blagoslovu mitropolita Joanikija uručiti Kliničko-bolničkom centru Crne Gore-Infektivnoj klinici skroman novčani prilog za jedan obrok svim pacijentima i zaposlenima.

- Ceneći nesebičnu žrtvu i ogroman trud medicinskih radnika Kliničko-bolničkog centra u Podgorici, kao i svih drugih medicinskih radnika u celoj Crnoj Gori, molimo se Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi da podari zdravlje, mir i slogu svim žiteljima Podgorice, Crne Gore i čitavog sveta - poručeno je iz MCP.

Video: Putin se prekrstio i bućnuo u ledenu vodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦘🇦🇺🦘

    18. januar 2022 | 17:34

    Zašto sad ne? Pa zar to nije tradicionalna Crna Gora, pa dje su pravi vjernici….Alooo za krst časni i Đedov amanet!

  • 🦘🇦🇺🦘

    18. januar 2022 | 16:03

    Nikada se u Crnoj Gori nije praktikovala ta glupost. To su posrbice počele prije desetak godina ali su ti veliki “vernici” plivali za Božić.

  • Milo

    18. januar 2022 | 16:12

    Pametno ladno je i korona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA