Milanović: Republika Srpska je trebalo da bude vojno uništena

Proslava dana Republike Srpske je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno, rekao je Milanović

  • 25
Zoran Milanović Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", a da Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, širi etničku mržnju, ali i da od njega "ima puno gorih".

- Proslava dana Republike Srpske je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. Republika Srpska trebalo je da bude vojno uništena. Republika Srpska je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve - rekao je Milanović novinarima, kako prenosi Jutarnji list.

- Nije ni Dodik, kao ni Putin, etnonacionalista, to su ljudi koji šire etničku mržnju...Pupovac je nebitan u celoj priči. A od Dodika ima puno gorih. Jedan od mogućih sagovornika je Bakir Izetbegović - rekao je Milanović govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Video: Milanović iz Jasenovca: Ovde su se dešavale grozne stvari

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. januar 2022 | 13:49

    Greška što to nije učinjeno sa hrvatskom.

  • Jelena

    25. januar 2022 | 14:12

    Uništena je vaša Herceg Bosna, izdali vas Bošnjaci, eto vam sad oni i Željko Komšić.

  • Голе

    25. januar 2022 | 13:39

    Е мој српски сине, ђед ти се у гробу преврће

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA