≫ 

I večeras protest u Podgorici protiv formiranja manjinske vlade

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja

  • 0
Nikšić izbori ljudi bilbordi ulice Crna Gora Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Podgorici se večeras održava novi protest protiv najave izglasavanja nepoverenja aktuelnoj vladi i mogućeg formiranja manjinske vlade.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, prenela je RTCG.

Oni su napravili bakljadu na Blažovom mostu.

Protestu su prisustvovali ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

- Šteta što se uspeh ne prašta, ali moraju se nastaviti reforme. Loše je što se vraćamo ponovo u podele, formiranje nove vlade će biti dug proces. Biće dug period prilagođavanja. Mi kao država ćemo izgubiti godinu i mislim da je to nepotrebno. Sad su svi povukli ručnu i čekaju da vide kako će se sve rešiti. Privrednici su jako zabrinuti. Naši prihodi za januar su na nivou plana i to da su prihodi iz ''Evrope sad'' održivi pokazujemo u prvom mesecu. Zašto je moralo sada da se desi nama to nije jasno - rekao je Spajić.

Milatović je ponovio da je potpredsednik Vlade i predsednik GP URA Dritan Abazović insistirao na eksperstkoj vladi.

- Prvi scenario manjinska vlada uz podršku DPS-a, unutar parlamentarne većine. Postavlja se pitanje koji problem bi ta vlada rešila koji ova nije rešila. Zašto se skreću teme sa ekonomije - kazao je Milatović.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je sve građane da se okupe u odbrani izborne volje.

- Ako pustimo da izdaja postane normalnost bolje da nas nema - kazao je Milačić.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin istakao je da ne brane ničije ime i prezime ili funkcije, nego volju naroda.

- Većina neka razmisli. Treba da budemo istrajni jer DPS-a nema više ni u jednoj vladi - rekao je Dobričanin.

Potpredsednik Demokrata i poslanik Momo Koprivica kazao je da ih okuplja ideja odbrane izborne volje građana.

- Nećemo dozvoliti da pokradu izbornu volju, uzmu plate i dodatke i opet prevare majke. Ustala je Crna Gora nećemo to dozvoliti. Pobedićemo DPS. Ako se ne boje zašto ne izađu na crtu izbori su najopoštenije rešenje - ocenio je Koprivica.

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović poručio je da će i večeras kao i do sada, na evropski i moderan način, protestivati protiv onih koji pokušavaju da DPS vrate na vlast.

- Svako ko bude uputio bilo kakvu provokaciju, znajte da je to provokator iz reda koalicije 21 milion - rekao je Šaranović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA