≫ 

Velika policijska akcija u BIH: Zaplenjeno čak 400 kilograma droge, uhapšeno više osoba

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona

  • 2

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske sprovode akciju "Staza" na području Trebinja, Foče i drugih opština, u kojoj je do sada uhapšeno 19 osoba i zaplenjeno 400 kilograma opojne droge marihuane, saopšteno je.

Iz Tužilaštva BiH saopštili su da su tužioci iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju na terenu, gde koordiniraju rad ovlašćenih policijskih službenika.

- U akciji učestvuje više desetina policajaca MUP-a RS, a hapšenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine. Akcija je usmerena na osobe sumnjičene da su duži vremenski period vršile krivična dela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, voje opreme i proizvoda dvojne namene - kažu iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

- Meta akcija je veći broj osumnjičenih, koji su pod istragom i sumnjiče se da su imali podeljene uloge u izvršenju teških krivičnih dela, s ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi. Tokom akcije je zaplenjena i veća količina opojne droge, a na području Foče zaplenjena je i specijalna oprema namenjena proizvodnji narkotika - dodaju iz tužilaštva.

Ove aktivnosti, zaključili su iz Tužilaštva, predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona.

- U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja. Među osumnjičenima ima i ovlašćenih službenika koje se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa - zaključili su iz Tužilaštva BiH, uz napomenu da u interesu istrage ne mogu da otkriju više detalja.

Video: Policija zaplenila ogromne količine marihuane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA