≫ 

Oglas male Mile najlepši je na svetu: Sama nacrtala mačku koja je nestala i moli za pomoć

Sedmogodišnja Mila moli sve da joj pomognu da njenu dragu Garu vrati kući

  • 1

Kad nestane životinja koju volimo, logično je da objavimo oglas, jer želimo svima da javimo da je nestalo biće koje nam je drago i da ih zamolimo da nam pomognu da se naš ljubimac vrati kući.

Upravo to je uradila i sedmogodišnja Mila iz Osijeka. Kad je maca o kojoj se brine, jedna od njih tri, nestala, malena je znala da nešto mora preduzme. Ali šta? Sliku njene drage Gare, kako ju je nazvala, niko nije imao, a opet, treba ljudima nekako reći kako maca izgleda. Malena je zato sela i nacrtala je. Napisala je da je njena ljubimica čupava i dodala broj mobilnog telefona svog strica, na koji se svi, koji macu vide, mogu javiti.

- Nadam se da će se vratiti, tražimo je svaki dan. Nadamo se najboljem... Moja rođaka je jako zabrinuta - prošle nedelje zbog korone nije išla u školu, pa je Garin nestanak još jače uticao na nju. Od svih nas redovno dobija izveštaje o potrazi, jer se ne predajemo - rekao je za Jutarnji njen stric i ispričao kako je ljubav između Mile i Gare rođena u prvom trenutku kad ju je videla.

Garina mama je napuštena, ničija maca koja se na neki način samoudomila kod Milinog strica. Tamo je na svet donela svoje malene, a pa su njih dvoje zajednički preuzeli brigu o mačkama. I zavoleli ih.

Gara je nestala pre sedam dana iz Psunjske ulice u Osijeku. Može biti bilo gde, zapravo, jer je sigurno otišla negde odakle se ne zna vratiti kući. Stric svakog jutra i večeri obilazi ulice, bliže i dalje, ali nije je nigde video.

- Ima tek deset meseci. Nije bila kastrirana, to je trebalo uskoro da uradimo, ali se ovo dogodilo pre. Bojimo se da je pobegla od nekog mužjaka i da ne zna da se vrati. Puno sam mačaka vidro na ulicama u ovim svakodnevnim obilascima, ali nijedna nije ona - kaže strice male Mile.

Video: Kerić se zatrčao u sneg, a onda je samo nestao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    2. februar 2022 | 11:08

    Pa slatko. Deca i ljubav prema životinjama,šta ima lepše. Baš sam razmišljala kako samo tmurni naslovi. Ima i ovde malo sete ali je lepa stvar. Nije me rastužilo nego raznežilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA