U Crnoj Gori danas dve vanredne sednice Skupštine: Hoće li biti izglasano nepoverenje vladi?

Predlog da se glasa o nepoverenju vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić odbio da potpiše interpelacije izglasane ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i prosvete, nauke, kulture i sporta

  • 2
Skupština Crne Gore u Podgorici Foto: Tanjug/Marija Petrović

U Podgorici će danas biti održane dve vanredne sednice Skupštine Crne Gore, na kojima će poslanici odvojeno odlučivati najpre o skraćenju mandata parlamentu, što je predložila vlada, a potom i o nepoverenju aktuelnoj izvršnoj vlasti, što je pokrenula opozicija i koalicija Crno na bijelo Dritana Abazovića.

Skupština Crne Gore konstituisana je 23. septembra 2020. godine, nakon što tri izborne liste dotašnje opozicije formirale parlamentarnu većinu i prvi posle 30 godina preuzeli vlast od Demokratske partije socijalista čiji je lider aktuelni predsednik države Milo Ðukanović.

Vlada smatra da je složena politička situacija u Crnoj Gori kulminirala najavom potpredsednika vlade zaduženog za koordinaciju bezbednosnih službi Abazovića o formiranju manjinske vlade u kojoj ne bi bili Demokratski front i DPS.

Predlog da se glasa o nepoverenju vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić odbio da potpiše interpelacije izglasane ministrima spoljnih poslova, poljoprivrede i prosvete, nauke, kulture i sporta.

Potpisnici ove inicijative smatraju da su politička kriza, neadekvatna saradnja zakonodavne i izvršne vlasti, neusaglašavanje zakonske regulative sa zakonskom regulativom EU, kao i neaktivnost pojedinih ministara doveli do usporavanja evropskih integracija, prenela je, između ostalog, agencija Mina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    4. februar 2022 | 09:39

    Svi vi u Srbiji pljujete Krivokapica, ali pitanje je kome odgovara rusenje Vlade ? Hocete li da se Milo opet vrati na Vlast ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA