≫ 

Problemi s drogom u Vojsci Hrvatske: Disciplinski postupak protiv sedmorice zbog upotrebe kokaina i marihuane

Većina pripadnika je iz sastava jedinice Hrvatske kopnene vojske

  • 4
Vojska Hrvatske, Hrvatska Foto: Shutterstock

Ponovo problemi sa drogom u Vojsci Hrvatske, pišu mediji u ovoj zemlji. Kako navode, kod osmorice hrvatskih vojnika otkrivena prisutnost metabolita droga. Vojnici su pali ove godine u preventivnom nadzoru Oružanih snaga, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

U Ministarstvu odbrane kažu da je utvrđena konzumacija kokaina i marihuane.

Disciplinski postupak podnesen je protiv sedmorice, dok je jedan pripadnik vojske medicinskom dokumentacijom potkrepio prisutnost metabolita lekova u organizmu i protiv njega nije pokrenut postupak.

Većina pripadnika je iz sastava jedinice Hrvatske kopnene vojske. Službeno nije poznato da li su drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan kasarni, kako su je nabavili i o kojim je količinama reč.

Inače, u Ministarstvu odbrane navode da svi pokrenuti postupci protiv vojnika kod kojih je prošle godine utvrđeno da su konzumirali drogu još nisu završeni.

Podsećamo, reč je o pripadnicima Zapovedništva specijalnih snaga, koji su bili pozitivni na kokain i protiv kojih su pokrenuti vojni postupci. Testirani su bez najave i ciljano.

Video: Vojska uletela u Petrinje: Spasavaju zarobljene u ruševinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA