≫ 

Mirjana platila 67.000 za luksuzni BMW, a nikad ga nije dobila: Ceo slučaj završio na sudu

Prema presudi, vlasnik kompanije je s gospođom Mirjanom zaključio ugovor o kupoprodaji polovnog vozila marke BMW X5 za cenu od 64.100 evra

  • 6
BMW X6 M50i

Foto: Tom Kirkpatrick

Vlasnik jedna kompanije, koja se bavi kupoprodajom automobila, prevario je klijentkinju za čak pola miliona kuna koje mu je predala za kupovinu luksuznog BMW-a, pišu hrvatski mediji.

Muškarac iz Velike Gorice, vlasnik jedne firme koja prodaje automobile, zbog prevare je nepravosnažno osuđen na dve godine bezuslovnog zatvora i određeno mu je da prevarenoj ženi mora da vrati novac, a presudu je dočekao u pritvoru u Glini.

Prema presudi, on je s gospođom Mirjanom zaključio ugovor o kupoprodaji polovnog vozila marke BMW X5 za cenu od 64.100 evra. Mirjana mu je u dva navrata platila ukupno blizu 40.000 evra i predala mu svoje polovno vozilo BMW 116 d vredno 208.000 kuna (oko 27.000 evra).

Međutim, muškarac je novac i vozilo zadržao, a naručeno vozilo nije joj isporučio, već je s Mirjanom i njenim suprugom usmeno dogovorio da će im isporučiti skuplje vozilo marke BMW X6 3.0 d xDrive uz doplatu, neistinito joj se pritom obvezujući da će joj vozilo isporučiti u roku od tri dana od uplate.

- Time je trgovačkom društvu pribavio protivpravnu materijalnu dobit u iznosu od 497.919,89 kuna, nakon čega je Mirjana predala njegovu blanko menicu na naplatu, ali je po istoj naplaćen iznos od samo 50.846,35 kuna, na koji je način za preostali iznos od 447.073,54 kuna oštetio Mirjanu - navodi se u presudi.

Mirjana i njen suprug ispričali su kako su pronašli oglas za BMW na internet i da su stupili u kontakt sa prodavcem. Potom su se našli u kafiću u Zagrebu, što im je bilo čudno s obzirom na to da dotični ima firmu preko koje prodaje veliki broj skupocenih automobila.

- Tom prilikom nam je pričao o svom poslovanju, o načinima izbegavanja plaćanja PDV-a, na što smo se ja i suprug čudili i u neverici slušali šta govori. Rekli smo mu da nas takve stvari ne zanimaju i da smo zainteresovani da kupimo automobil u zakonskim okvirima - svedočila je Mirjana.

Kasnije su potpisali ugovor s njegovom firmom, isplatili mu avans i od njega dobili firminu blanko menicu na iznos do 500.000 kuna. Međutim, kasnije se ispostavilo da je račun firme bio u blokadi, piše Danica.hr.

Video: Ukrali automobil sa detetom u njemu: Majka izletela i nemoćno jurila sa lopovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    7. februar 2022 | 11:27

    Majko moja, kakvih sve ovaca ima. Das 40 000 evra coveku koga prvi put vidis u zivotu🤣

  • I oni varaju

    7. februar 2022 | 12:22

    nista bolji nisu

  • Aleksandar

    7. februar 2022 | 18:46

    Dao si pare, u zamenu dobio bezvredno parče papira zvano menica, čoveku koga prvi put vidiš i sastanak bio u kafiću i pri tome mu još dao svoj auto???... Ja prosto ne mogu da verujem da toliko naivni ljudi postoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA