≫ 

ISPRAVKA Cigrarete iz Luke Bar nisu nestale tokom dojave o bombi

Direktorka uprave prihoda nije precizirala kada su tačno cigarete nestale

  • 2
Montenegro, Bar. Yachts and boats in the port of Bar Crna gora luka Bar Foto: Shutterstock

Portal Telegraf.rs je 8. februara 2022. godine objavio vest da je iz Luke Bar tokom evakuacije zbog anonimne dojave o podmetnutom eksplozivu nestala velika količina cigareta, što se ispostavilo kao neistinito.

Naime, cigarete jesu nestale iz luke, ali nadležni nisu precizirali u kom se tačno trenutku to dogodilo.

Šta su činjenice?

Crnogorski mediji su 8. februara (dan nakon lažne dojave o bombi) objavili da je veća količina cigareta nestala iz Luke Bar. To je za Televiziju Crne Gore ubrzo potvrdila Milena Petričević direktorica Uprave prihoda i carina.

“U određenom skladištu je nasilno, odnosno mehanički uklonjena plomba i određena NN lica su pristupila skladištu i sumnja se da je izneta izvesna količina cigareta. Ništa nije slučajno, potvrđujem svoju raniju sumnju da postoji izvesna sprega kriminala sa direktnim predstavnicima i ovlašćenim licima u Carinama i Luci Bar”, kazala je Petričević potvrđujući da su iz skladišta nestale cigarete.

Ipak, ona nije precizirala kada su cigarete nestale, niti je kazala da se to dogodilo tokom evakuacije zbog dojave o bombi, što proizilazi i iz izjave koju je dala Vijestima.

Dilemu oko toga kada su cigarete nestale, Petričević je delimično otklonila sutradan u izjavi za Pobjedu.

“Krađa se nije dogodila u to vreme kada je javljeno da je postavljena bomba, već u ranijem periodu”, kazala je Petričević.

Iste navode ona je potvrdila gostujući u jutarnjem programu TVCG.

“Carinski službenik obilaskom terena utvrdio da je došlo do oštećenja zaštitnog znaka, odnosno plombe. Samim tim što mu je bilo sumnjivo, i u skladu sa zakonskim procedurima, obavestio je po hijerarhiji nadležne. Što znači da cigarete sigurno nisu nestale, kako se to pokušava interpretirati, 7. februara. One su kao što je sada već poznato javnosti, nakon izviđajnih radnji, nestajale tokom prethodnog meseca. Prvi nelegalan izlazak tereta u transportnom sredstvu koje je ušlo u Slobodnu zonu Luke Bar desio se 28. decembra 2021. godine”, rekla je Petričević, a preneo portal RTCG.

Dakle, nestanak veće količine cigareta otkriven je dan nakon lažne dojave o bombi, ali sam nestanak nije prouzrokovan pomenutom dojavom, što je pojasnila i direktorka UPC u više navrata.

Video: Panika na aerodromu zbog sumnjivog paketa: Pogledajte kako specijalci proveravaju šta je u njemu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA