Psihijatar nakon stravičnog ubistva Darinke u Rijeci: "Pravi duševni bolesnici su retko agresivni"

Brutalno ubistvo dogodilo se u nedelju u jednom riječkom kafiću, kada je ubica iz još neutvrđenih razloga nasrnuo na ženu i premlatio je.

  • 0
hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Psihijatar Nadica Buzina, prokomentarisala je za hrvatske medije psihičko stanje muškarca koji je osumnjičen da je na brutalan način ubio Darinku K. u Rijeci. 

Obdukcija nesrećne Darinke, za čije ubistvo se tereti 36-godišnji muškarac, pokazala je svu brutalnost divljačkog čina osumnjičenog. Utvrđeno je da je preminula od zgnječenja, odnosno izuzetno teških povreda glave.

Doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina, načelnica Zavoda za forenzičku psihijatriju "Dr. Vlado Jukić" u Vrapču, pojasnila je da se najčešće takvi užasni oblici nasilnog ponašanja povezuju sa psihijatrijskim pacijentima, mada to u biti ne mora biti tako, piše dnevnik.hr.

- Pravi duševni bolesnici su retko kada agresivni, znači manje su agresivni od ostatka populacije - naglasila je dr. sc. Buzina.

Tea Radovani, zamenica Županijske državne tužiteljke u Rijeci izjavila je kako je zbog izuzetno brutalnog načina počinjenja dela njegovo postupanje kvalifikovano kao krivično delo teško ubistvo.

Istražnom sudiji Županijskoga suda u Rijeci predat je predlog za određivanje istražnog zatvora i on je to prihvatio.

Veljko Miškulin, predsednik Županijskog suda u Rijeci naglasio je kako je sudija prihvatila sve razloge i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenog.

- Dakle, kao što sam rekao, on je optužen za jedno od najtežih krivičnih dela za teško ubistvo - rekao je Miškulin.

Advokat osumnjičenog, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, bio je bez komentara.

Brutalno ubistvo dogodilo se u nedelju u jednom riječkom kafiću, kada je ubica iz još neutvrđenih razloga nasrnuo na ženu i premlatio je. O snazi osumnjičnog govori činjenica da tri muškarca nisu uspela da ga spreče u nameri da ubije ženu kao i to da su ga nakon današnjeg divljanja u državnom tužilaštvu čak četiri interventna policajca morala obuzdati i ugurati u vozilo.

Za krivično delo teškog ubojstva, Zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA