Velika policijska akcija u Sarajevu: Više osoba uhapšeno zbog proizvodnje i prodaje narkotika

Akcija je usmerena prema grupi koja se dovodi u vezu s nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga

  • 0
Uhapseno 6 osoba zabog proizvodnje i prodaje droge Sarajevo Foto: FUP

U velikoj akciji Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u Sarajevu uhapšeno je šest osoba zbog proizvodnje i prodaje droge, ali i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva proveli operativnu akciju "Izvor" na području Kantona Sarajevo.

Kako Klix.ba saznaje, tom prilikom uhapšene su osobe inicijala M. B. (32), N. B., E. A., H. Š., A. T. i A. T.

Postupajući po naredbi Opšinskog suda u Sarajevu, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine pomenutih osoba. Današnjim pretresom pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Kanabis sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno merenje, mobilni telefoni i minsko-eksplozivna sredstva, kao i supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Akcija je usmerena prema grupi koja se dovodi u vezu s nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Video: Policajac u Sarajevu ošamario nedužnog mladića: Nasilje nad radnikom, jedan udara, drugi gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA