Sestre Višnja i Gordana poginule u saobraćajki: Posle 16 godina suđenje vozaču koji je vozio u suprotnom smeru

Godinama slučaj nije bio rešen, a Robert Žaja je otkriven kao osumnjičeni i uhapšen 10 godina posle nesreće

  • 1
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Na Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje Robertu Žaji za izazivanje saobraćajne nesreće vožnjom u suprotnom smeru auto-putem Rijeka - Zagreb kod Čavala 2006. godine, u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović.

Godinama slučaj nije bio rešen, a Žaja je otkriven kao osumnjičeni i uhapšen 10 godina nakon nesreće. Petnaest godina od pogibija sestara Filipović, Žaja je danas na početku suđenja pred sudskim većem kojim predsedava sudija Jesenka Kovačić izjavio da se ne oseća krivim, piše Hina, prenosi Index.

Vozio je suprotnim smerom na auto-putu i izazvao nesreću

Po optužnici se tereti da je 15. decembra 2006. godine uveče vozio suprotnim smerom auto-putem i u blizini benzinske pumpe na Cerniku izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović i povređena još tri putnika u istom automobilu.

Višnja Filipović (22 godine) vozila je "tojotu jaris" u smeru ka Zagrebu. U pokušaju da izbegne nailazeći "reno klio", kojem je za volanom bio Žaja, naglo je skrenula udesno pa se njen automobil više puta prevrnuo, stoji u optužnici.

Višnja Filipović je umrla na mestu nesreće, a njena sestra Gordana (18 godina), koja je sedela iza nje, podlegla je povredama sledećeg dana u bolnici. U nesreći su povređena i tri mladića koja su bila u "tojoti".

Na prvom ročištu suđenja na Županijskom sudu u Rijeci danas je svedočilo nekoliko vozača koji su te večeri 2006. godine primetili automobil koji vozi u suprotnom smeru auto-putem. Suđenje se nastavlja sutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    22. februar 2022 | 09:02

    Ne oseca se krivim??? Pa imaju li te poginule familiju...???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA