≫ 

Žena iz Rovinja radila kao knjigovođa, varala klijente, proneverila milione

Policija sumnjiči 40-godišnjakinju da je u periodu od 1. januara 2018. godine do 15. oktobra 2021. godine, zloupotrebila poverenje klijenata i obavljala neovlašćene transakcije

  • 0
novac, kune, hrvatska Foto: Pixabay

Policijski službenici prijavili su ženu zbog sumnje da je kao knjigovođa počinila više krivičnih dela i proneverila oko 1,9 miliona kuna (oko 29 miliona dinara), prenosi Index.

Rovinjska policija je završila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnja hrvatska državljanka počinila više krivičnih dela pronevere, zloupotrebe poverenja, falsifikovanja isprave i falsifikovanja službene ili poslovne isprave, piše policija.

Policija sumnjiči 40-godišnjakinju da je u periodu od 1. januara 2018. godine do 15. oktobra 2021. godine, kao osoba ovlašćena za obavljanje računovodstvenih poslova i vođenja poslovnih knjiga, zloupotrebila poverenje klijenata i obavljala neovlašćene transakcije.

Naime, s računa klijenata na svoje privatne račune, na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba i na račune drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos obavljala je isplate, a ponekad i uplate.

Takođe je utvrđeno da nije uredno vodila poslovne knjige i da je krivotvorila pojedine poslovne isprave ne bi li prikrila neovlašćene transakcije. Na taj je način oštetila deset pravnih osoba za oko 1,9 miliona kuna.

Policija je protiv osumnjičene podnela krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

Video: Privedene 2 osobe zbog pronevere 23 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA