≫ 

Paklena trojka pobegla iz Los Anđelesa uhapšena u Crnoj Gori: Pokrali kovid fondove za 18 miliona

Trojka uhvaćena u Crnoj Gori je među osam osuđenih za zaveru i učešće u prevari

  • 3

Par iz Tarzane, predgrađa Los Anđelesa, i još jedan član porodice koji su rukovodili organizovanom prevarom za koju su koristili fondove namenjene olakšavanju posledica delovanja kovida 19, uhapšeni su u Crnoj Gori pošto su pobegli iz SAD, potvrdio je za LA Times izvor iz policije.

Ričard Ajvazjan i njegova žena, Marijeta Terabelijan isekli su svoje elektronske narukvice za nadzor i nestali u avgustu, pošto su prethodno osuđeni u junu. Ajvazjan (43) je osuđen u odsustvu na 17 godina zatvora jer je predvodio organizovanu prevaru tokom koje je zaradio 18 miliona dolara. Novac je bio namenjen malim preduzetnicima koje je zatvorio lokdaun. Terabelijan (37) je osuđena na šest godina.

Tamara Dadjan, žena mlađeg brata Ričarda Ajvazjana nestala je 28. januara pošto joj je sudija dao 30 dana da se preda. Ona je osuđena na 10 godina i 10 meseci zatvora.

Nadležni navode da je ova trojka među osam osuđenih za zaveru i učešće u prevari. Grupa je podnela 151 prijavu za zajam koji je trebalo da održi u životu male biznise tokom prvog zaključavanja tokom pandemije. Stvorili su nepostojeće firme da bi dobili zajmove dodajući u prijave falsifikovane plate zaposlenih, kao i povraćaj poreza. Da bi otvorili račune za firme u bankama, koristili su imena ljudi kojima su ukrali identitete.

U tekstualnim porukama Tamara Dadjan i njen dever dogovarali su se kako da stvore lažne spiskove sa platama i izmisle identifikacione brojeve radnika koji bi izgledali "kao pravi" vladinim organima.

Kada su FBI agenti upali u kuću u Ensinu u kojoj su živeli Tamara Dadjan i njen muž našli su lažna identifikaciona dokumenta, kreditne kartice za lažne firme, pečate koji su pripadali državnim i federalnim sudovima.

Tamara Dadjan je priznala krivicu za krađu identiteta, zaveru da se počini prevara i zaveru za pranje novca. Ona je svog muža i njegovog brata označila kao saradnike. Njen muž, Artur Ajvazjan je, za uzvrat, Tamaru Dadjan okrivio za prevaru kada je izašao da svedoči.

Artur Ajvazjan je osuđen na pet godina zatvora. On se policiji predao "na vreme", dan pre nego što je njegova supruga pobegla.

Video: Kako prevaranti pljačkaju trgovce: Kao nema sitno, a onda odnese pola pazara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    24. februar 2022 | 02:39

    Vidi ga Taki Marinkovic :)

  • migraciono

    24. februar 2022 | 06:33

    Isto tako je bilo u Deutschland -u , glupi sistem a još gluplji i neobrazovani rade unutar istog !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA