≫ 

"Dragi moji hrvatski prijatelji": Julija Timošenko uputila poruku zahvalnosti

Podrška ukrajinskom narodu potrebna je kao nikada pre, rekla je Julija Timošenko

  • 14
Yulia Tymoshenko Julija Timošenko Foto: Profimedia/Yuliia Ovsiannikova/Avalon

Poruku zahvalnosti Hrvatskoj poslala je bivša ukrajinska premijerka i ikona Narandžaste revolucije Julija Timošenko, prenosi Index.

- Dragi moji hrvatski prijatelji! Pozdravljam vas sve koji ste se do sada okupili da podržite Ukrajince i Ukrajinu. Stvarno nam je potrebna vaša podrška sada. Ukrajina prolazi kroz vrlo teško i tragično razdoblje. Ruska Federacija, njena vojska, puca na našu decu, muškarce i žene. Ubijaju Ukrajinu pred celim civilizovanim svetom - rekla je Timošenko u videu koji je objavio HRT, dodajući da je podrška ukrajinskom narodu potrebna kao nikada pre.

Rekla je i šta bi svet trebalo da napravi u ovoj krizi.

- Prvo, moramo da isključimo Rusku Federaciju, koja baca bombe i rakete na miroljubivu Ukrajinu, iz Ujedinjenih nacija, isključiti iz Saveta bezbednosti UN-a i odmah doneti odluku o raspoređivanju mirovnog kontingenta UN-a u Ukrajini. To nam je jedina šansa da odbranimo svoju zemlju. Tražimo zatvaranje našeg neba od neprijateljskih aviona i raketa. Zato što te bombe padaju na škole, kuće, vrtiće, bolnice i crkve. Zapravo, na nezavisni demokratski narod Ukrajine. To je UN-u vrlo lako da učini - rekla je Timošenko.

Još jednom je zahvalila Hrvatskoj.

- Vaša podrška i solidarnost su nam jako važni. Želim da vam zahvalim što ste sada zajedno s nama, dragi naši Hrvati! Takođe, cenim posebnu podršku i čvrst stav vašeg premijera i mog dobrog prijatelja Andreja Plenkovića, za njegovu snažnu podršku Ukrajini na međunarodnom nivou - rekla je Timošenko.

Video: Noć pada u Kijevu, ulicama odjekuju sirene za vazdušnu opasnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    28. februar 2022 | 23:37

    Чим су ти хрвати драго онда могу замислити твоју покварену душу 🤮🤮

  • Niko

    28. februar 2022 | 23:05

    Ustaškinja kao i oni.

  • CZ

    28. februar 2022 | 23:08

    Samo jako Putine ....♥️👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA