≫ 

U Međugorje, posle 3 dana putovanja, stiglo 50 izbeglica iz Ukrajine: Veliki je broj dece, danas stiže još

Sekretar Crvenog krsta Bojan Rosić rekao je kako su svi nakon tri dana putovanja jako umorni i iscrpljeni, ali im se prvo radi antigenski test, pa se smeštaju

  • 5

U Međugorje je sinoć stiglo 50 žena i dece koji su izbegli iz ratom pogođene Ukrajine nakon tri dana putovanja, a dočekali su ih predstavnici Crvenog krst i meštani koji su im pripremili večeru i topli smeštaj u svojim apartmanima.

Sekretar Crvenog krsta Bojan Rosić za Klix.ba je rekao kako su svi nakon tri dana putovanja jako umorni i iscrpljeni, ali pre smeštaja u apartmane svi rade antigensko testiranje na kovid 19, kako bi se preveniralo moguće širenje zaraze korona virusom.

Za njihov boravak je kako navodi već sve spremno. Vredno se, naime, radilo kako bi im dolazak u ovo hercegovačko mesto bio što ugodniji.

Već danas se očekuje dolazak još 49 izbeglica, među kojima je 32 dece.

U Međugorju je Crveni krst već evidentirao njih 26, ali kako navode broj osoba koje su pobegle od rata u tom mestu je bez sumnje daleko veći, jer oni koji su dolazili kao hodočasnici ranije, sada stižu samostalno znajući da su im vrata u Međugorju otvorena.

Vlasnici pansiona u Međugorju su izbeglicama stvorili uslove ugodne za boravaka, ali s obzirom na to da neprestano pristižu u to mesto i da je neizvesno do kada će ostati, Crveni krst zajedno im sa opštinskim humanitarnim organizacijama neumorno pruža pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    6. mart 2022 | 07:37

    Katolici beze kod katolika

  • Pedja Moravac

    6. mart 2022 | 09:39

    U Međugorje ….Sve vam je jasno , ko zna - zna !!!

  • Dani

    6. mart 2022 | 11:16

    Neduznim civilima treba pomoc jer njih kao ni nas politika neslusa i rade po svom ili po instrukcijama zaoada i pljackaskih kauboja. Zene deca starci su samo zrtve oduvek bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA