Crna Gora uvela sankcije za 22 ruska zvaničnika

U saopštenju se navodi da je Savet EU odlučio da na listu pravnih i fizičkih lica i organa koji podležu restriktivnim merama navedenim u aneksu odluke 2014/145/CFSP doda još 22 osobe

  • 13
Zastava Crna Gora, crnogorska zastava Foto: Profimedia

Crna Gora se usaglasila sa odlukom Evropske unije (EU) da se uvedu sankcije za 22 ruska zvaničnika zbog "akcija preduzetih s ciljem da se ugrozi teritorjalni integritet, suverenitet i nezavisnosti Ukrajine", saopšteno je danas iz kabineta visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

U saopštenju se navodi da je Savet EU odlučio da na listu pravnih i fizičkih lica i organa koji podležu restriktivnim merama navedenim u aneksu odluke 2014/145/CFSP doda još 22 osobe, prenosi RTCG.

- Zemlje kandidati Severna Makedonija, Crna Gora i Albanija, potencijalni kandidat Bosna i Hercegovina i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, pridružuju se toj odluci Saveta - objavljeno je na sajtu Saveta EU uz napomenu da će i nacionalne politike tih država biti usklađene sa ovom odlukom.

EU prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je, zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu Saveta EU.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SARA

    13. mart 2022 | 01:48

    Sta hoce ta mala crna gora sa sankcijama protiv rosa. U Moskau ima vise prostitutki nego crna GORA stanovnista. Pokrijte usi bolje I usta zatvorite. SMESNO

  • ceca

    13. mart 2022 | 01:20

    Hahaha Crna Gora uvela sankcije

  • Rade

    13. mart 2022 | 00:58

    I dalje vlada Milo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA