Završeno ispitivanje osumnjičenog za ubistvo Bašića u Prijedoru, Tužilaštvo će predložiti pritvor

Osumnjičeni D. R. se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je delovala na području Gradiške i drugih gradova

  • 0
Radenko Basic Foto: MUP Republike Srpske, Shutterstock

U Tužilaštvu BiH završeno je ispitivanje D. R. iz Prijedora, koji je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i kako "Nezavisne" saznaju, biće upućen predlog o njegovom pritvoru.

D. R. su jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predali tužiocu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

- Osumnjičeni D. R. se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je delovala na području Gradiške i drugih gradova, a takođe je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu Bašića - naveli su iz Tužilaštva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedeljak, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

D. R. ranije osuđivan, a prema nezvaničnim informacijama, on se dovodi u vezu sa narko-grupom Dušana Lovrenovića koji je uhapšen u okviru akcije "Storidž 2".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA