≫ 

Srušila se terasa sa 4. sprata u centru Zagreba: Žena propala na balkon ispod, muškarac visio na ogradi

Muškarac je ostao da visi držeći se čvrsto za metalnu ogradu, a žena se sa ostacima terase zadržala na terasi ispod

  • 2
hrvatska ambulantna kola, hitna pomoc, Foto-ilustracija: Shutterstock

Nesvakidašnja nesreća dogodila se danas u kasnim popodnevnim satima u Ulici Republike Austrije u centru Zagreba kada se doslovno odlomila terasa na kojoj se nalazila mlađa ženska osoba.

Naime, oko 16.30 sati na 4. spratu zgrade nalazile su se dve osobe. U jednom trenutku terasa sa metalnom ogradom propala je sprat ispod. Muškarac je ostao da visi držeći se čvrsto za metalnu ogradu, a žena se sa ostacima terase zadržala na terasi ispod.

Nije dugo trebalo da na mesto događaja pristignu policajci, radnici Hitne pomoći i zagrebački vatrogasci. Žena je brzom reakcijom spasena tako što su je kroz stan na 3. spratu, na čiji je balkon pala, uvukli unutra, odakle su je preuzeli lekari Hitne pomoći.

Vatrogasci su uklonili delove urušene terase i osigurali ostatak terase s obzirom da je trenutno uklanjanje iste koja doslovno i dalje visi, nemoguće jer se drži na armaturama.

U toku je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti užasa koji je zgrozio komšiluk.

- Sam pad nisam videla. Nego sam čula neko stropoštavanje praćeno ženskim kricima. Kad sam pogledala kroz prozor nisam mogla da verujem šta vidim. Nadam se da će komšinica biti u redu. Odvezla ju je Hitna. Mogu samo reći da je sramotno da se grad raspada, obnovu nikako da dočekamo, troškovi života su previsoki, od vlasnika se očekuju čudesa, a sad nakon ovoga vidimo i da je izlazak na terasu čist rizik - jedna stanarka je rekla za Jutarnji list.

- Ovakvi događaji naprosto ostavljaju bez teksta. Taman sam ulazio u stan i čuo kroz prozor kako neko nekoga bodri, teši: "Izdrži. Još malo. Pomoć stiže. Samo što nije. Budi jaka". Nisam odmah shvatio u šta gledam. Žena se nije pomerala ispod smrvljenih komada betona. Tek je davala signale nogama da je živa i da je navodno u redu. Čuli smo kasnije da se plašila da se pomeri kako se ne bi i ta terasa na 3. spratu na koji je pala, odvalio dole. Vatrogasci kada su provirili kroz vrata terase u tom stanu na čiju je terasu pala, postupali su sa maksimalnom pažnjom. Videlo se da ni njima nije svejedno iako se oni, kako možemo videti svaki dan, na intervencijama nagledaju svega i prožive svašta - otkriva komšija iz drugog ulaza.

Video: Zgrada na Vračaru nastavlja da se urušava: Danas pala terasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПСИХОПАТА

    25. mart 2022 | 06:26

    😂😂😂 ТО САМО МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ У ЛИЈЕПОЈ ЊИЊИ

  • Jura pokatoliceni srbin

    25. mart 2022 | 07:23

    Opet bespilotna letilica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA