≫ 

U Prijedoru određen pritvor osumnjičenom za teško ubistvo

Pritvor ovom licu određen je zbog osnovane bojazni od uništavanja dokaza, uticaja na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i sumnje u ponavljanje krivičnog dela

  • 1
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Zbog sumnje da je počinio teško ubistvo osobi inicijala S. P., Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomesečni pritvor, a Srna saznaje da je reč o ubistvu načelnika kriminalističke policije u ovom gradu Radenka Bašića.

Iz Suda su naveli da je pritvor ovom licu određen zbog osnovane bojazni od uništavanja dokaza, uticaja na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i sumnje u ponavljanje krivičnog dela.

Pritvor je određen i zbog toga što je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice oa bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Načelnik Bašić ubijen je 21. marta u jutarnjim satima u Prijedoru dok je išao na posao.

Mediji su preneli da je Bašić ubijen s leđa hicem u glavu.

Međutim, još uvek nema potvrde da se radi o slučaju ubistva Bašića.

Video: Kostrešević: Svi kapaciteti MUP RS u Prijedoru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    25. mart 2022 | 14:49

    Maximalna kazna 10 god pa ljudi moji gde mi to zivimo, pa dali neko razmislja da mjenja ove zakone , oni su vericatno iz vremena kad ubistava nije bilo mnogo ali ih sad ima kao lrije kradje sto su bile! Molim za rqzmatranja zastarjelih zakona i promjene istih!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA