≫ 

Tinejdžer udario vatrogasca u glavu dok je gasio požar. Hrvatska vatrogasna zajednica: To nije izolovan slučaj

HVZ je upozorio da to nije izolovan slučaj jer su u aprilu 2020. svedočili napadima na vatrogasce i namernom oštećivanju vatrogasne opreme

  • 3
Hrvatska Zagreb vatrogasci Hrvatske Foto-ilustracija: Shutterstock

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) danas je osudila napad na vatrogasca koga je juče tokom gašenja požara kod Nove Gradiške bez povoda maloletnik udario šakom u glavu.

HVZ je upozorio da to nije izolovan slučaj jer su u aprilu 2020. svedočili napadima na vatrogasce i namernom oštećivanju vatrogasne opreme u naseljima Pribislavec u Međimurskoj i Donje Vratno u Varaždinskoj županiji, navodi Index.hr.

Uz osudu bilo kakvih napada na građane i pripadnike hitnih službi, HVZ ističe kako je nedopustivo da vatrogasci doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj bezbednosti brinu. Vatrogasce, čija je delatnost opasna zbog ekstremnih radnih uslova, pozvali su da i dalje nastave savesno da obavljaju svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim stanicama.

Povređenom vatrogascu, koji je u napadu zadobio posekotinu te je nakon pregleda pušten na kućnu negu, poželjeli su što brži oporavak i povratak na dužnost.

Video: Sukob policajca i zatvorenika invalida: Skinute lisice su bile kobna greška, sledila tuča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA