Brata ubio zbog nerešenih odnosa, dečaka da bi se osvetio njegovom ocu? Detalji dvostrukog ubistva u Pločama

U porodici osumnjičenog Milenka koji je puškom ubio rođenog brata i komšijinog sina često je intervenisala policija

  • 1
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Trajno poremećeni odnosi u porodici Radulović iz Ploča, posebno među braćom Mitrom i Milenkom rezultirali su stravičnim dvostrukim ubistvom koje je juče potreslo celu Hrvatsku.

Milenko je automatskom puškom ubio brata Mitra i komšijinog šesnaestogodišnjeg sina koji je tog jutra krenuo u školu.

Dečaka je sačekao u dvorištu stambene zgrade dok je prečicom išao prema školi ispalivši mu smrtonosni hitac u glavu. Komšije su čule četiri pucnja, a zatim su videli dečaka kako nepomično leži na travi u lokvi krvi. Osumnjičeni Milenko je zatim seo u svoj automobil Yugo 45 kojim se odvezao do deponije u predgrađu Ploča gde je ubio brata Mitra. Najpre mu je pucao u leđa da bi ga zatim dokrajčio iz neposredne blizine pucnjem u glavu.

Policija još uvek nije saopštila šta bi mogao da bude motiv koji je Milenka naterao na takav krvavi pohod.

- Koliko treba biti lud i poremećen da ubiješ dete i svog brata - pitali su se Pločani s kojima je Jutarnji list razgovarao nakon tragedije koja je njihov grad zavila u crno.

Nerešeni imovinski odnosi

Međutim, upućeniji u porodične i komšijske odnose Milenka Radulovića kažu da je sa bratom imao nerešene imovinske odnose oko stana, porodičnog nasleđa nakon majčine smrti, dok je sa dečakovom porodicom takođe imao razmirice oko imanja u barakama kod vatrogasaca u Primorskoj ulici gde su do prošle godine živeli.

Spor među braćom nastao je navodno nakon smrti majke, a sve je rezultiralo i višegodišnjim sudskim sporom. Stan od 66 kvadrata u kom je živeo Mitar (dok je Milenko živeo u baraci kod vatrogasaca) sudskom odlukom trebalo je prodati i novac podeliti među naslednicima (Mitrom, Milenkom, bratom i dve sestre) jer nisu mogli da se dogovore drugačije. Međutim, do toga nije došlo jer je bilo nemoguće naći kupca koji bi se upustio u kupovinu takvog stana sa problematičnim vlasnicima.

Ubijeni Mitar je bio manjinski vlasnik stana, jer je sestra svoj deo prepustila osumnjičenom Milenku, ali je potraživao 37 hiljada kuna (oko 4.800 evra) koliko je bilo procenjeno njegovo ulaganje u renoviranje stana. Mitar je živeo sam u tom stanu godinama polažući pravo na njega, kažu od 1992. godine, dok su mu majka i brat Milenko živeli u barakama. Često je govorio kako je "njegovom zaslugom sačuvan stan u ratu jer je on bio branitelj, pa je jedva sprečio da u stan uđu treće osobe i zauzmu ga". Stoga je smatrao da mu pripada više nego bratu, koji je već imao nekretninu tj. baraku.

Njihov otac je početkom 1992. godine otišao u Crnu Goru i nije se nikada vratio u Hrvatsku, a majka je radila u Luci Ploče od koje je i dobila sporni stan. Do svoje smrti ga je otplaćivala.

Konstantne svađe

Međutim, kako su godine prolazile, odnosi među braćom bili su sve gori i gori, piše Jutarnji. Navodno je Mitar zamerao što je Milenko zajedno sa sestrom prodao vinograd u Staševici, a da on ništa o tome nije znao niti je od prodaje dobio novac. Stoga su se često svađali, a često je nakon svađa morala da interveniše i policija.

Komšije su za hrvatske medije ispričale kako je u toj porodici uvek bilo nekih svađa. Milenko se doseljavao u stan pa bi po nekoliko dana tu bile svađe i galame. Mitar je postavio i blindirana ulazna i balkonska vrata kako ovaj drugi ne bi mogao da uđe.

Dok im je majka bila živa nekako su funkcionisali, ali kad je ona umrla problemi su bili još veći, posebno oni imovinske prirode. Milenko je polagao pravo na stan jer se brinuo o majci koja je bolovala od raka i sa kojom je živio u barakama, tako je barem pričao po Pločama, a da mu Mitar ne da da priđe.

Čak im je i otac nekoliko puta dolazio iz Crne Gore, ali kako mu nisu dali da uđe u stan vrlo brzo se vraćao natrag. Komšije ne znaju da li je živ.

Pločani su rekli da je Milenko uvek bio čudan na svoj način, ali da se poslednjih godinu, dvije nije ponašao normalno. Imao je različite faze od onih da nije izlazio iz kuće, a često je znao da besciljno luta po gradu. Pokazivao je i znakove hipohondrije, što je posebno došlo do izražaja tokom pandemije korona virusa.

Kažu da se dan pre ubistva belim Yugom vozao po Pločama, ali niko nije mogao da sluti da planira svoj krvavi plan u koji je uključio i 16-godišnjeg dečaka samo kako bi se osvetio njegovom ocu za neke ranije razmirice koje su imali kao komšije u barakama u Primorskoj ulici.

Kako Jutarnji saznaje, danas će izaći pred istražnog sudiju u Dubrovniku koji će mu najverojatnije odrediti jednomesečni pritvor.

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA