Više škola u Podgorici dobilo pretnje mejlom: Piše da će ih dići u vazduh, poruke stigle iz inostranstva?

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić kazao je da nema potrebe za širenjem panike

  • 3
Srednja stručna škola Ivan Uskoković, Podgorica Printskrin: Google Street View

Nakon što je danas na mejl adrese više škola, državnih institucija, Glavnog grada Podgorica, Vlade i MUP-a stigle poruke preteće sadržine, da će sve škole u Crnoj Gori biti dignute u vazduh iz Uprave policije su saopštili da je utvrđeno da su mejlovi poslati sa domena čiji se serveri nalaze u inostranstvu, te da rade na identifikaciji osoba koje su ih uputile.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić kazao je za TVCG da nema potrebe za širenjem panike, te da treba prepustiti nadležnim da obavljaju svoj posao.

- Službenici Uprave policije intenzivno preduzimaju mere i radnje u odnosu na poruke upućene elektronskom poštom na adrese nekoliko institucija i ustanova u Crnoj Gori kojima se uslovno prijetilo aktiviranjem eksplozivnih naprava u školama - saopšteno je iz UP, prenosi CdM.

S tim u vezi, upoznata su i nadležna tužilaštva, i sprovode se policijsko-tužilačke aktivnosti u cilju utvrđivanja okolnosti upućenih pretnji, prvenstveno radi otklanjanja eventualne neposredne i ozbiljne opasnosti po ljude i imovinu, ali i radi otkrivanja i rasvetljavanja krivičnih dela u odnosu na poruke, uključujući i krivično delo lažno prijavljivanje.

- Između ostalog, policija vrši obilazak škola na teritoriji Crne Gore, i tom prilikom se daju opšta i pojedinačna uputstva za postupanje u ovakvim slučajevima - navode iz Uprave policije.

Dodaju da su određene kontakt osobe, koje će biti dostupne 24 časa za kontakt ovih ustanova sa policijom, radi preventivnog delovanja, sprečavanja krivičnih dela, ali i panike.

- U kontekstu napred navedenog, posredstvom međunarodne saradnje, preduzimaju se i aktivnosti radi identifikacije osobe ili osoba koje su uputile preteće poruke, s obzirom da su poruke poslate posredstvom elektronske pošte, odnosno domena čiji serveri se nalaze u inostranstvu - zaključuju u Upravi policije.

Video: Bačena bomba na kuću leskovačkog biznismena: Eksplozija u 3h ujutru oštetila 2 automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA