≫ 

Dodik čestitao Orbanu na pobedi: Potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera

Dodik je naglasio da su rezultati, koje je ostvario Fides na čelu sa Orbanom, za divljenje i predstavljaju motiv i podstrek za sve

  • 12
Banja Luka Banjaluka, proslava Dana Republike Srpske, Milorad Dodik Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobedu na parlamentarnim izborima, ističući da je potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera, ne samo u okviru EU, već i prema narodima koji još nisu postali deo velike evropske porodice koju okuplja Evropska unija.

- U svojstvu srpskog člana Predsedništva BiH, ali pre svega u svojstvu lidera Srba i institucija Republike Srpske, i kao iskreni prijatelj, čestitam Ti na ovoj velikoj pobedi koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz Republike Srpske, Srbije, ali i Mađarske - naveo je Dodik.

Kako je istakao, "odnosi naša dva naroda, sa koje god strane granice živeli, na istorijskom je nivou koji u najmanju ruku moramo održati".

- Sa naše strane postoji iskrena namera da se taj odnos unapredi, i sadržajno obogati novim projektima koji će naše narode dodatno povezati, infrastrukturno, ali i kulturno i u svakom drugom pogledu koji će doneti napredak i boljitak za sve - rekao je Dodik.

Naglasio je da su rezultati, koje je ostvario Fides na čelu sa Orbanom, za divljenje i predstavljaju motiv i podstrek za sve.

- Mađarski narod juče je jasno i nedvosmisleno iskazao stepen vere u Tvoju politiku i viziju kako Mađarske, tako i centralne i istočne Evrope, i Evrope u celini - naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Kada se, dodao je, osvoji četvrti premijerski mandat zaredom, a peti u karijeri više se ne može govoriti samo o programu partije, niti isključivo o harizmi lidera.

- Govorimo o čvrstoj veri mađarskog naroda u Tebe i Tvoje odluke. U vremenima globalne neizvesnosti i nesigurnosti, ovako ubedljiva pobeda znači još i više - naveo je Dodik.

Konstatovao je da se Evropa nalazi u najvećoj krizi od Drugog svetskog rata i ocenio da narodima ne trebaju prazna obećanja, već čvrst oslonac, lider kojem duboko veruju da će sačuvati naciju, državu, njih same i njihove porodice, ekonomiju i mir, lider koji će sačuvati budućnost.

- Pred Evropom i svima nama su meseci i godine izazova i neizvesnosti, teških odluka. Srbi iz Republike Srpske pružaju ruku prijateljstva, ruku saradnje, uzajamnog razumevanja, poštovanja, pružanja pomoći - poručio je Dodik.

Dodao je da sa zadovoljstvom primio i vest o ponovnom izboru Orbana na mesto predsednika stranke Fides, kao i da je taj izbor potvrdio poverenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega.

- Siguran sam da će Fides nastaviti da vodi Mađarsku putem prosperiteta, bezbednosti, političke stabilnosti i privrednog procvata - naveo je Dodik i pozvao mađarskog premiiera da poseti Banjaluku i Republiku Srpsku.

Video: Vučić: Na predsedničkim izborima sam dobio 59,9 do 60,1 posto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    4. april 2022 | 13:33

    Prijateljstvo stobom ce mu puno pomoc

  • Zagondzija

    4. april 2022 | 14:02

    Živela Srbija i republika Srpska živeo Milorad Dodik i Aleksandar Vučić 🤛✊💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • miro

    4. april 2022 | 13:57

    Mile Srbine ovi iz opozicije RS vise vole Izetbegovica i muslimansku Bosnu nego svoje samo da bi se tebe otarisili.Mektic Sarovic i Crnodak su prihvatili sve sto hoce Izetbegovic onda dok su bili u Sarajevu i sad su su tebi nasli da si se obogotao.Zasto je zbog toga bio Sarovic u zatvoru.Molim te Aco podrzi Mila ili anti Srbi sve dobijaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA