≫ 

Oštetio firmu u kojoj je radio za milionski iznos, imao i pomoćnicu: Ulagao u nekretnine, ženi kupio auto

Šef finansijskog sektora (55), sumnjiči se da je falsifikovao isprave, prisvajao i prao novac i tako za više od šest miliona kuna (oko 93 miliona dinara) oštetio firmu u kojoj je radio

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci donelo je rešenje o sprovođenju istrage protiv šefa finansijskog sektora (55), koji se sumnjiči da je falsifikovao isprave, prisvajao i prao novac i tako za više od šest miliona kuna (oko 93 miliona dinara) oštetio firmu u kojoj je radio.

Drugookrivljena (59), odgovorna osoba druge firme, sumnjiči se da ga je podsticala da na osnovu fiktivnih pozajmica isplati 132.000 kuna (oko 2 miliona dinara) u korist njene firme, navodi Hina, prenosi Index.

Kako navode iz tužilaštva, sumnja se da je prvookrivljeni od 2016. do 2020, kao šef finansija pravne osobe sa sedištem u Primorsko-goranskoj županiji, s poslovnih računa kod više banaka prisvojio novčana sredstva neosnovanim isplatama na svoj bankovni račun.

Sumnja se da je od 2016. do 2020. u računovodstvo predavao prepravljene bankovne izvode, prikrivao podatke o isplatama na svoj račun i menjao podatke o uplatama i stanju računa i da je sastavio i overio neistinite blagajničke isprave i predavao prepravljane račune.

Prvookrivljeni je od 2016. do 2020, zbog prikrivanja nezakonite imovinske koristi, obavljao brojne transakcije, uplate i isplate na račun u inostranstvu. S računa u inostranstvu je primao uplate i novac vraćao na svoj račun, a nezakonitu imovinsku korist je ulagao u nekretninu i lično vozilo, koje je potom poklonio supruzi, saopštili su iz riječkog tužilaštva.

Video: Privedene 2 osobe zbog pronevere 23 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA