≫ 

Infektolog iz Splita o epidemiji: Nisam verovao da ću gledati toliko umiranja

Ističe da broj hospitalizovanih pada, ali da epidemija i dalje traje

  • 0
Ivo Ivić šef Klinike za infektologiju KBC Split Foto-montaža: Printskrin: Google Street View, Printskrin: Youtube/HINA multimedija

Ivo Ivić, šef Klinike za infektologiju KBC-a Split govorio je o epidemiološkoj situaciji i ukidanju mera ističući da broj hospitalizovanih pada, te da se već nekoliko nedelja brojka kreće oko 35 bolesnika, ali da epidemija i dalje traje.

Ivić: Jasno je da epidemija predugo traje

- Voleo bih da iskreno kažemo da je ovo ukidanje mera formalizacija nečega što naši građani već dugo ne praktikuju - nošenja maski i držanja distance. Ne bismo inače u zimskom periodu imali toliko mrtvih, da ne govorim i o vakcinisanju.

Jasno je da epidemija predugo traje. Ekonomija je vrlo narušena i ne može ostali deo građanstva biti talac nevakcinisanih i bolesnih. Stepen novoobolelih je podnošljiv i dopušta da se ovako ponašamo - prokomentarisao je Ivić odluku o ukidanju većine mera za Dnevnik N1 televizije.

Gledajući ove dve godine epidemije, Ivić je istakao da smo uvek pred letnji period imali pad.

- Pojavi li se novi virus ne znamo hoće li biti otporan na imunost koju smo stekli prirodnim prebolevanjem ili vakcinacijom - kazao je.

"Nisam verovao da ću gledati toliko umiranja, nekad mi suze dođu"

Hoćemo li ikada saznati razlog velike smrtnosti od korone u Hrvatskoj? Evo šta je rekao Ivić.

- Za to ne treba posebno istraživanje. Zemlje u kojima se starija populacija vakcinisala u procentu od 80-90 , nisu imale toliko umrlih  - poručio je.

Najteža mu je bila ova zima.

- Nisam verovao da ću gledati toliko umiranja. Sad kad sednem i pokušam se vratiti unatrag, nekad mi suze dođu, zaista je bilo teško - prisetio se šef splitske Klinike za infektologiju.

Video: Tiodorović: Deca su osnovni motor za širenje gripa! Krizni štab predlaže, Vlada donosi odluku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA