"Pokušali su da mi ubiju dete": Dečak pretučen u Bijelom Polju, odstranjena mu slezina

Dečak je sada stabilnog stanja, a njegov oporavak će potrajati

  • 1
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

U Crnoj Gori je brutalno prebijanje dečaka A. K. (13), učenika OŠ "Risto Ratković", gotovo u centru Bijelog Polja izazvalo zgražavanje, ali i reakciju Danijele Đuković, državne tužiteljke za maloletnike Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, koja je posle saslušanja odredila zadržavanje do 72 časa maloletniku iz ovog grada M. S. (15).

Kako stoji u krivičnoj prijavi policije, on je u četvrtak nešto posle 20 časova, na gradskoj pijaci, ispred jednog ugostiteljskog objekta, teško povredio dečaka, kome je pet sati kasnije, nakon lošeg zdravstvenog stanja i dijagnostike u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, nakon trosatne operacije odstranjena slezina.

Dečak je sada stabilnog stanja, a njegov oporavak će potrajati.

- Moj sin je surovo napadnut s leđa dok je sedeo na stolicama ispred lokala sa drugaricom M. S. Ona ga je porukom pozvala da se nađu, a zatim mu je prišao A. H., koji se rukovao sa njim. U tom trenutku mu je s leđa prišao jedan stariji dečak, udario ga i oborio na pod, a zatim, dok je moj sin nepomično ležao, nastavio da ga nogama udara u stomak. Onda su ga stavili da leži na podu i nestali u nepoznatom pravcu - ispričala je majka dečaka.

Uznemirena žena je za Novosti rekla kako je čula da je njen sin brutalno pretučen jer je govorio ružne reči sedamnaestogodišnjoj devojci, koja je to ispričala svom bratu...

Prema daljoj priči roditelji povređenog dečaka, oni nisu posle njegovog dolaska kući primetili ništa sumnjivo, a panika je nastala kada dete nije moglo da ustane sa kreveta.

- Odmah smo ga poveli u Službu hitne pomoći. Primetio sam tada ogrebotine na licu, ali i po drugim delovima tela - ispričala je majka dečaka.

Majka je rekla da oni nikako neće odustati od pravde.

- Moje dete je neko pokušao da ubije. Nećemo odustati od traženja pravde pred sudom, zbog svih roditelja kojima ovakve stvari mogu da se dese. Želimo da se slučaj ispita do kraja i da se sazna puna istina i da se slične stvari više ne dešavaju - rekla je majka.

Video: Brutalno pretučen mladić u Bijelom Polju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA