≫ 

Saslušana Vesna Medenica: Negirala krivična dela koja joj se stavljaju na teret, vraćena u Klinički centar

Rano jutros joj je pozlilo, posle čega je primljena u Urgentni centar

  • 2
Vesna Medenica, Vrhovni sud Crne gore Foto: Sudovi.me, Google Maps

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica saslušana je večeras u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, gde je iz Kliničkog centra Crne Gore privedena oko 20 sati.

Medenici je određeno zadržavanje do 72 sata.

Ona je posle saslušanja zbog zdravstvenog stanja vraćena u Klinički centar Crne Gore, gde će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca, pišu Vijesti.

Ona je negirala izvršenje krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret.

Medenicu je saslušala specijalni tužilac Nataša Bošković, a njen advokat je Zdravko Begović.

Ona je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Njoj je rano jutros pozlilo, posle čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici popodne opet pozilo, javlja RTCG.

Kako navodi crnogorski javni servis pozivajući se na nezvanične informacije, SDT je ranije danas tražilo mišljenje veštaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana.

Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da izjavu u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

Sumnjiči se za dva krivična dela

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA