≫ 

Vesni Medenici određen pritvor do 30 dana

Da li će pritvor provesti u Spužu ili u Kliničkom centru Crne Gore, zavisiće od mišljenja lekara

  • 0

Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore, Vesni Medenici, određen je pritvor do 30 dana.

Ovo je odluka sudije za istragu Suzane Mugoše, pišu Vijesti. Da li će pritvor provesti u Spužu ili u Kliničkom centru Crne Gore, zavisiće od mišljenja lekara.

Podsetimo, Medenici je tužilačko zadržavanje do 72 sata određeno preksinoć posle saslušanja zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Sumnjiči se za dva krivična dela

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA