Prve fotografije zemljotresa u Mostaru: Otpali delovi fasade sa zgrada, srušio se dimnjak, saobraćaj blokiran

Od jačine potresa sve je podrhtavalo skoro jedan minut, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari

  • 1
Mostar, zemljotres, Bosna i Hercegovina BiH Foto: Mostarski.ba

Snažan zemljotres pogodio je večeras oko 23 sata BiH. Iz Mostara stižu fotografije posle zemljotresa gde su otpadali delovi fasade sa zgrada u blizini Narodnog pozorišta Mostar.

U Titovoj ulici u Mostaru večeras se srušio dimnjak usled snažnog zemljotresa koji je pogodio Bosnu, piše Klix.ba.

Saobraćaj je blokiran, a vatrogasci su izašli na ulicu.

Specijalizovani sajt USGS navodi da je epicentar bio 15 kilometara severoistočno od Ljubinja (Bosna i Hercegovina) i da je jačina zemljotresa bila 5,7 stepeni Rihtera.

Osetio se širom države u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Trebinju, Bileći, Stocu, Ljubinju... Brojni građani Trebinja, Zenice i Sarajeva su istrčali na ulice u panici.

Od jačine potresa sve je podrhtavalo skoro jedan minut, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana Ana 19

    23. april 2022 | 00:26

    Osjetia se i u Splitu Bilo je grozno .U pocetku je to bila samo lagana tresnja ali je onda bas jako zadrmalo .Navodno 6.1 jacina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA