≫ 

Novi potresi budili Hercegovinu, ovo je bila besana noć: Čak 7 podrhtavanja za 6 sati

* Epicentar je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca * Radi se o izuzetno trusnom području * Ovo podrhtavanje za mnoge građane značilo je besanu noć * Popucali zidovi, obrušavanja, oštećeni automobili * Jedna žrtva potresa

  • 0
Mostar, zemljotres, Bosna i Hercegovina BiH Foto: Mostarski.ba, USGS

Tlo u Hercegovini ove noći nije mirovalo! Za 6 sati, čak 7 podrhtavanja probudila su naše komšije i unele im bojazan zbog jačine mogućeg sledećeg potresa.

Nekoliko jakih zemljotresa pogodilo je područje kod Stoca i Mostara.

Kako javlja EMSC, jedan od snažnijih je bio jačine 4,4 po Rihteru, dogodio se oko 04:20. Epicentar je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stocu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zemljotres je odneo i jednu žrtvu. Poginula je devojka Elmira Sefo (28), koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u bolnicu u Mostaru.

U Dom zdravlja Stolac javilo se nekoliko povređenih ljudi. Jedna osoba je bila teže povređena i prevezena u bolnicu u Mostar, a još nekoliko ljudi bilo je sa manjim povredama.

Načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić izjavio je da je jak zemljotres koji je sinoć pogodio Hercegovinu prouzrokovao materijalnu štetu na stambenim objektima i zgradi opštine.

- Nekoliko je objekata oštećeno, kao i vozila koja su se nalazila u blizini zgrada, sa kojih je padala fasada. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i Krizni štab Opštine - rekao je Drapić.

Dodao je da nema teže povređenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA