Pijanom svešteniku iz Zadra određen pritvor: Psovao i udario časnu sestru, ona tvrdi da je pala

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog tog čina

  • 0
časna sestra, molitva, katoličanstvo, vera, religija, brojanica, krst Foto: Shutterstock

Svešteniku iz Sukošana kod Zadra, 43-godišnjem D. K. određeno je deset dana zatvora nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, saopštio je portparol Opštinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Optužnim predlogom policija sveštenika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred svešteničkog ureda, u vidno alkoholisanom stanju najpre glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A., psujući je rečima "Jeb** ti mater", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, usled čega je časna sestra pala na tlo, prenosi Index.hr.

Nakon toga se udaljio u svešteničku kancelariju, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive povrede lica i ogrebotine na laktu leve ruke.

Okrivljeni je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u saopštenju zadarskog Opštinskog suda.

Kelava je u popodnevnim satima doveden pred dežurnog sudiju Opštinskog suda u Zadru, koji je nakon ispitivanja okrivljenog odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja dela te je prebačen u zatvor u Zadru.

Nadbiskupija: Izvinjavamo se žrtvi

Posle prijave o agresivnom ponašanju sveštenika prema časnoj sestri u parohiji Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban uvid, napisali su iz parohije:

- Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civilizovanim ponašanjem - navode.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog tog čina i izvinjava se žrtvi, kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povređeni.

- Osuđujemo takav način ponašanja i razumemo ogorčenost javnosti jer se tim nedelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svešteničkog poziva i službe. Protiv sveštenika će biti sprovedene potrebne kanonske mere - saopštila je danas Zadarska nadbiskupija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA