Objavljene fotografije gepeka u kojem je kidnapovan privrednik iz Zagreba: Terali su ga da kopa sebi grob

U dve koordinisane akcije policija je u Zagrebu i Zagorju privela tročlanu grupu koja je krajem aprila otela i iznuđivala privredinka kojeg su tukli, vređali i terali da iskopa sopstveni grob

  • 1
Zagreb , tročlana banda, poduzetnik Foto: PU Zagreb

Tri muškarca, starosti 53, 32 i 42 godine, završila su u pritvoru nakon što su uhapšeni pod sumnjom da su radi iznude oteli, vozili u gepeku automobila i terali da sam kopa svoj grob privrednika iz Zagreba.

U saopštenju zagrebačke policije navodi se da su u detaljno isplaniranu akciju krenuli krajem aprila.

- Osumnjičeni (53 i 32) prema prethodnom dogovoru našli su se s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u njegov automobil zagrebačkih registarskih tablica. Zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gde ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak - napisali su iz policije.

Za vreme putovanja osumnjičeni su mu pretili, mahali oružjem ispred njega i tako ga plašili. Kad su stigli u Zagorje kod 42-godišnjaka, prebacili su se u drugi automobil i odvezli na izolovanu lokaciju.

- Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu na kraju naredili da sam kopa mesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je nakraju i učinio u strahu za vlastiti život - precizirali su iz policije.

Tamo su ga, kako se navodi u policijskom saopštenju, vređali i tukli, a potom se "smilovali". Rekli su mu da će ga pustiti, ali da će morati zauzvrat da prikupi novac koji žele. Pri povratku su ga naterali da se vozi u gepeku. Na kraju su ga vratili u Zagreb.

- Za vreme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje pretili 35-godišnjaku postavljajući mu uslove koje mora da ispuni, a na koje je on pristajao zbog straha. Sledećeg dana, oštećeni je nabavio zatraženi novčani iznos i odneo ga na dogovoreno mesto, tačnije u ugostiteljski objekat na području Črnomerca gde su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca - navodi se iz policije.

Ono što kriminalci nisu znali je da je privrednik, u strahu za život, pozvao policiju, koja je pripremila klopku. Dvojac je uhapšen prilikom primopredaje, dok je trećeg uhvatila zagorska policija.

Tokom pretresa kuća osumnjičenih, pronađeni su dokazi za navedene zločine, kao i tri tromblonske mine koje je 42-godišnjak krio u rerni.

Video: Mladića ugurali u auto, odveli ga u stan i mučili 3 dana: Snimak hapšenja otmičara u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun

    29. april 2022 | 13:42

    Tekoh ja da smo od krasne zemlje Yuge dobili divlji zapad, cak i gore od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA