≫ 

Rekonstruisana Vlada Hrvatske, potpredsednica iz redova Samostalne demokratske srpske stranke

Šimpraga, potpredsednica vlade za društvene delatnosti i ljudska prava je nakon potvrđivanja u saboru izrazila uverenje da će vlada s današnjim pojačanjem "Hrvatsku, mali čamac na velikoj buri, uvesti u sigurno pristanište"

  • 0
Anja Šimpraga Printskrin: Youtube/Internet TV Hrvatskoga sabora

Hrvatski sabor danas je većinom glasova izglasao poverenje dvojici novih ministara i potpredsednici vlade Anji Šimpragi iz Samostalne demokratske srpske stranke (SSDS).

Šimpraga, potpredsednica vlade za društvene delatnosti i ljudska prava je nakon potvrđivanja u saboru izrazila uverenje da će vlada s današnjim pojačanjem "Hrvatsku, mali čamac na velikoj buri, uvesti u sigurno pristanište".

- Danas sam izabrana za potpredsednicu vlade svih ljudi u Republici Hrvatskoj. Velika je bura na moru, a mi smo jedan mali čamac i nadam se da će vlada s današnjim pojačanjem ovaj mali čamac uvesti u sigurno pristanište - rekla je Šimpraga.

Najavila je da će kao potpredsednica vlade raditi na donošenju Nacionalnog plana zaštite i unapređenju ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije koji je, dodala je, već pri kraju.

Reč je o ministru privrede i razvoja Davoru Filipoviću, ministru rada, penzijskog sistema, porodice i socijalne politike Marinu Piletiću i potpredsednici vlade zaduženoj za društvene delatnosti i ljudska prava Anji Šimpragi.

Odmah po glasanju, novi ministri i potpredsednica Vlade položili su zakletvu, prenosi HRT.

Opozicija je uoči glasanja ocenila da je nije reč o rekonstrukciji, već potkopavanju države i demokratije, dekriminalizaciji Vlade, kozmetici, održavanju "trgovačke koalicije".

Video: Milanović i Plenković različito o ustaškom poviku za dom spremni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA