≫ 

Slovenac satima sedeo na pumpi, kada mu se obratila policajka nastao je haos: Rekao jednu rečenicu, pa zapucao

Jedan policajac je lakše povređen

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Brzom intervencijom pripadnika splitske Specijalne policije koji su u petak savladali i uhapsili rastrojenog 44-godišnjeg državljanina Slovenije J.A., završena je višesatna drama koja se odvijala u zadarskoj luci Gaženica pokraj benzinske pumpe.

Kako je saopštila zadarska policija, odmah po saznanju da se u luci nalazi muškarac koji puca iz vatrenog oružja, policijski službenici PU zadarske osigurali su mesto događaja, kao i širu zonu na području Gaženice.

- Na mestu događaja pristigli su i pripadnici Specijalne jedinice policije sa pregovaračem. Nakon višesatnog pregovaranja, policijski službenici su osobu savladali i uhapsili. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja policija poduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, a osobi će biti pružena lekarska pomoć - piše u saopštenju policije.

Kasnije je saopšteno i da je jedan policajac lakše povređen.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, Slovenac, koji se aktivno bavi lovom, navodno se uputio svojim automobilom u lov u Crnu Goru. Još nije poznato šta ga je nateralo da iz vozila u Gaženici izvadi karabin sa optikom i počne da puca. Izvor iz zadarske policije je kolegama iz Večernjeg lista rekao da je slovenski državljanin stao u Gaženici i na benzinskoj pumpi kupovao neke stvari i menjao evre.

U jednom trenutku je izvadio karabin i seo ispred benzinske pumpe i tako duže vreme naoružan sedeo. Nakon što ga je jedna policijska službenica koja je prolazila uz benzinsku pumpu pitala šta radi, on je viknuo "fu*k police" i počeo da puca u more.

Nakon što su na mesto događaja stigli pripadnici splitske Specijalne policije, a radilo se o dva taktička tima sa dvojicom snajperista i pregovaračem, nastavio je da sa obale u neposrednoj blizini benzinske pumpe pucati po njima, ispalio je desetak hitaca u njihovom pravcu. Jednog od njih pogodio je u nogu, ali se srećom, radilo samo o lakšoj površinskoj povredi.

S obzirom na to da su bili izloženi paljbi i da je jedan od njihovih kolega bio pogođen, a napadač nije bio skriven iza automobila ili neke druge prepreke, specijalci su navodno ozbiljno razmišljali o razrešenju krize tako što će snajperisti koji su bili postavljeni uokolo da onesposobe napadača, ali rukovodstvo policijske akcije ipak nije dalo odobrenje da se ova situacija tako okonča.

Navodno se čekao i dolazak pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko koji su, stigli u Zadar nakon što su splitski BATT-ovci uhapsili pomahnitalog slovenskog lovca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA