≫ 

Milanović rekao da će uložiti veto na ulazak Finske i Švedske u NATO

Milanović se krajem aprila usprotivio članstvu Finske i Švedske u NATO-u do rešavanja pitanja na Balkanu

  • 13
Zoran Milanović Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović zapretio je da će staviti veto na ulazak Finske i Švedske u NATO na predstojećem samitu u Madridu.

Milanović se krajem aprila usprotivio članstvu Finske i Švedske u NATO-u do rešavanja pitanja na Balkanu, pre svega izmene izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine (BiH) u interesu bosanskih Hrvata.

Zatim je, odgovarajući na pitanja novinara o mogućnosti ulaska Stokholma i Helsinkija u Severnoatlantsku alijansu, to nazvao "opasnim nadrilekarstvom".

- To je iznenadno pitanje, došlo nam je kao prolećna kiša. Niko to nije očekivao. I Hrvatska bi se tu trebala glahšajtati kao mali Hitler Jugend, ovako da svi stanemo i može. Ne, razgovaramo o tome, nismo Hitler Jugend niti Titovi pioniri, mi smo moderna zemlja koja razmišlja svojom glavom - rekao je Milanović, prenosi Index.

- Ako Kipar može da stavi veto na sankcije Lukašenku dok se ne sredi problem s Turskom oko eksploatacije plina, kako Hrvatska ovo ne bi mogla da uradi? Pa će se rešiti - rekao je on.

- Na samitu NATO uložiću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou - rekao je Milanović.

- Onda će vlada morati reći da su oni apsolutno i bezuslovno, dok se ne reši hrvatski problem, za to da se te države pozovu u NATO. Onda je to izdaja. A onda ću proganjati kao đavo grešnu dušu svakog zastupnika koji bude bio za ratifikaciju pre nego se izmeni izborni zakon u BiH i zaustavi zulum nad Hrvatima - rekao je Milanović.

Video: Milanović i Plenković različito o ustaškom poviku za dom spremni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kockar

    3. maj 2022 | 17:37

    Aj' se kladimo da on to samo mlati praznu slamu. Otkud njemu m*da da se stvarno usprotivi gazdama?

  • Невена

    3. maj 2022 | 17:31

    Искрено ја Милановићу желим што дужи мандат и то наравно поновљен јер што дуже он буде владар Хрватске све ће бити боље нама...

  • Drekavac

    3. maj 2022 | 18:21

    Evo ja ga podrzavam za ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA