Detalji nesreće na granici Hrvatske i Mađarske: Kućica potpuno razvaljena, devojčica (14) se bori za život

Kućice na koje je naleteo kombi sa bugarskom registracijom nalaze se na delu autoputa Budimpešta - Zagreb kod granice između dve države

  • 0

U naletu kombija bugarskih registracija u kontrolne kućice na graničnom prelazu Goričan II – Letenje, povređeno je šest osoba, među njima i tri policajca - dva hrvatska i jedan mađarski.

Mađarska policija preuzela je postupanje jer se nesreća dogodila na mađarskom državnom području, rekli su u sredu Hini iz PU međimurske.

Kućice se nalaze na delu autoputa Budimpešta - Zagreb kod granice između dve države. To je zajednički stalni granični prelaz za međunarodni drumski putnički saobraćaj koji se nalazi na teritoriji Mađarske, piše Index.

Nakon što je udario u kućice, kombi je naleteo i na automobil mađarskih tablica koji je u tom trenutku bio na graničnoj kontroli.

Sve se to dogodilo nešto iza jedan sat nakon ponoći.

Dva hrvatska policajca lakše povređena, devojčica (14) se bori za život

Hrvatski policajci koji su povređeni u naletu prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec gde je utvrđeno da su lakše povređeni.

Kako piše mađarski RTL, među povređenima je i 14-godišnjakinja koja je zadobila povrede opasne po život. Katalin Csóbor, načelnica policije u Zali, potvrdila je da je povređeno šest osoba - dvoje dece i jedna odrasla osoba, koji su bili u svom vozilu, te jedan mađarski i dvojica hrvatskih policajaca.

Bugarski vozač koji je izazvao nesreću je priveden i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da je vozač možda zaspao za volanom i zato nekontrolisano naleteo na granični prelaz.

Video: Od ponoći ukinute epidemiološke mere za ulazak u Srbiju: Građani na Horgošu brzo prelaze granicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA