≫ 

Detalji tragedije kod Daruvara u kojoj je poginuo dečak (2): "Bio je malen, a tako velikog srca"

Dvogodišnjakovo beživotno telo prevezeno je na obdukciju na Odeljenje patologije u virovitičku bolnicu

  • 0
Dete,  u automobilu, autu, vrućina, Hitna pomoć Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy, Marko Jovanović

Nezapamćena tragedija potresla je mirno mestašce Voćin, na širem daruvarskom području. Dok se sa šest godina starim bratom bezbrižno igrao u dvorištu, čekajući da njihov otac nahrani životinje, na dvogodišnjeg dečačića srušio se zid stare kuće.

Žitelji Ulice Nikole Šubića Zrinskog zanemeli su od šoka kad su čuli da u nedelju oko 11.30 sati Voćinom tutnjaju sirene. Uprkos svemu, dvogodišnjaku koji je bio radost celog mesta, nije bilo spasa. Život mu se naprasno ugasio pred očima četiri godine starijeg brata, piše Jutarnji list.

- Po ovoj tragediji vidimo koliko je život nepravedan. Najboljim roditeljima na svetu ovako nešto da se dogodi naprosto nije fer! Mi smo svi u šoku, a zamislite tek onda kako im je. Sve se to dogodilo na imanju koje planiraju da kupe i na koje su već preselili životinje. I upravo oko 11 sati otac je sa sinovima došao do te njihove buduće kuće. Dok su se dečaci igrali u dvorištu, on je ušao u štalu da nahrane životinje. A kako to dvorište nema unutrašnju ogradu i lako je dostupna i ruševna zgrada, deo zida se kompletno odvalio i poklopio našeg malog suseda - priča kroz suze jedna meštanka.

Drugi komšija otkriva kako je pravo čudo da u tom trenutku i drugi mališan nije nastradao.

- To drugo dete će imati traume za ceo život. A kako je tek ocu ne usuđujem se ni da zamislim. Izrazito su brižni roditelji, pravi borci za svoje mališane. Vlasnici te ruševine gde se dogodila nesreća su u Srbiji i od rata samo propada, dok su susednu parcelu, koja nije ograđena, kupili dečakovi roditelji. Mislim da su narednog dana imali dogovoreno i trebali da završe vlasništvo jer i ti vlasnici žive van države, ali nakon ovoga pitanje je hoće li imati snageuopšte da zakorače u snove koje su planirali kao četvoročlana porodica - dodaje ožalošćeno drugi komšija

Zastajkuje na tren, pa se vraća mislima na poginulog mališana.

- Faliće nam taj dečak u selu, znate? Bio je malen, a tako velikog srca. Tek je počeo da priča, obožavao je da peva, voleo je da se driži i bilo ga je milina gledati. Nedavno je na jednom rođendanu kod komšinice joj tako ponosno nosio buket cvieća kao pravi odrasli džentlmen. Ne mogu verovati da ga više nema. Nadam se da će naše komšije što pre pronaći snagu da iznesu ovaj užas koji ih je snašao - zaključio je.

Dvogodišnjakovo beživotno telo prevezeno je na obdukciju na Odeljenje patologije u virovitičku bolnicu, a policija koja je provela uviđaj na mestu užasa utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do tragedije koja je u sekundi zavila u crno ne samo porodicu nego i cielo selo.

Video: Kombi na autoputu preleteo u suprotnu traku: Nagrabusio vozač sa sporim refleksima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA