≫ 

"Celo telo mi se treslo, neki su i plakali": Za nestalima u eksploziji se još traga, strahuje se da su mrtvi

Do eksplozije je došlo u hemijskoj fabrinici Melamin u centru Kočevja prilikom čega je oko dvadeset osoba povređeno

  • 1

Velika eksplozija uznemirila je jutros građane u Sloveniji, u Kočevju.

U hemijskoj fabrinici Melamin u centru Kočevja došlo je do eksplozije prilikom čega je oko dvadeset osoba povređeno, dok su dve osobe zadobile teške opekotine i životno su ugrožene. Mediji prenose da su u pitanju dva muškarca.

Četiri ili pet osoba još se vode kao nestale. Direktor fabrike Srečko Štefanič, rekao je da nisu u pitanju zaposleni u fabrici, već spoljni saradnici. Kako kaže, strahuje se da su nestali radnici verovatno mrtvi, jer je teško preživeti uslove kakvi su na mestu nesreće, javlja N1.

Jedna meštanka je za slovenački N1 rekla da je situacija vanredna i da je eksplozija zatresla celo mesto. Direktorka biblioteke Kočevje Cirila Pekica kazala je da nikad nije osetila nešto tako snažno.

- Celo telo mi je vibriralo, pištalo mi je u ušima. Neki zaposleni su se toliko uplašili da su počele da im teku suze - rekla je.

Gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič takođe je u kratkom razgovoru za N1 Slovenija rekao da zaseda štab za vanredne situacije.

Društvenim mrežama proširila se vest da su zatvorene škole u mestu i da roditelji moraju da dođu po decu, ali nekoliko škola je to demantovalo u razgovorima s N1 Slovenija.

Video: Najmanje 26 poginulih osoba u eksploziji u Havani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    12. maj 2022 | 17:05

    Nestali su odleteli u Austriju i sad se peške vraćaju. Jok živi su.0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA