≫ 

Poslanici u Hrvatskoj glasali protiv pobačaja

Protiv zakona je glasalo 78 poslanika

  • 3
Sabor, Hrvatska, hrvatski parlament Printscreen/Youtube/Internet TV Hrvatskoga sabora

Poslanici u hrvatskom saboru odbili su danas predlog izmena Zakona o pobačaju.

Izmene zakona predložio je opozicioni SDP podstaknut slučajem trudnice Mirele Čavajde, koji je u javnosti aktualizovao temu o pravu žena na pobačaj.

SDP je poručio da pobačaj u Hrvatskoj treba da bude legalan, siguran, dostupan, kvalitetan i besplatan, a žene da imaju pravo da slobodno odlučuju o rađanju dece, odnosno pobačaju.

Protiv zakona je glasalo 78 poslanika, 47 je bilo za i pet uzdržanih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    13. maj 2022 | 15:04

    Vera je stvar izbora i ne bi trebalo da figurira u zakonodavstvu. Svoja verska opredeljenja poslanici bi slobodno mogli da iznose sa društvom na kafi a ne u skupštini. Šta je poenta da neko nekoga tera da rodi? U XXI veku žene će, kao nekada u Irskoj da jure nestručne ljude koji su "specijalizovani" za ovakve intervencije. Time će ugroziti zdravlje i život tih žena. Sutra, kada budu spremne da rode dete neke neće moći jel će trpeti posledice u vidu steriliteta kod loše sprovedenih intervencija.

  • Ljubiša

    13. maj 2022 | 14:53

    Valjda "protiv abirtusa", pobačaj može da bude i spontani, ili je i to sad zabranjeno?

  • Lun

    13. maj 2022 | 16:52

    To su vam oni sto su u Yugi obilazili oko crkve a danas su najveci crkvenjaci. Lako je njima glasat punih dzepova, nek pogledaju koliko naroda rovi. po kontejnerima, nek istraze poreklo imovine ovih bogatasa od raspada bivse drzave, otkud im miliarde za kratko vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA