≫ 

Tragedija u Blagaju: Utopio se trogodišnji dečak u reci Buni

Hitna pomoć je, nakon što je dete izvučeno iz vode, pokušala reanimaciju, ali uprkos njihovim naporima mogli su samo da konstatuju smrt

  • 0
Reka Buna Foto: WIkimedia/Mate(j Bat(ha

U mestu Blagaju, južno od Mostara danas se u poslepodnevnim časovima u 17 sati dogodila tragedija, kada je trogodišnje dete upalo u reku Bunu i utopilo se, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Reč je o trogodišnjem dečaku H. K. iz ovog mesta, kojeg su građani, prema prvim informacijama pokušali da spasu, ali nažalost nisu uspeli.

Na licu mesta je izašla ekipa Hitne pomoći i nakon što je dete izvučeno iz vode, pokušala reanimaciju, ali uprkos njihovim naporima mogli su samo da konstatuju smrt.

Kako navode lokalni mediji, niko nije video trenutak kada je dete upalo u reku.

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gde je dečak bio sa majkom, bakom i starijim bratom i mlađom sestrom.

- Celi dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Deca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela da viče da ga nema. Svi smo počeli da ga tražimo, nema ćoška gde nismo zavirili, alarmirali komšije, prolaznike, ali niko ga nije video.

- Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se celi Blagaj digao na noge da ga traži... Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima... Gluho bilo, ne dao Bog nikome - ispričala je jedna od radnica restorana.

Slično je rekla i meštanka koja radi u suvenirnici prekoputa. Noge su joj se, kaže, odsekle od šoka. Niko nije slutio na najgore.

- Sve smo se nadali naći će ga... Neko je javio da su ga našli, skoro kilometar nizvodno odavde, nešto ga je zaustavilo. Ispod Ćuprije, na lokalitetu Mejtef... Četrdeset minuta su ga oživljavali - kroz suze nam je ispričala ova meštanka.

Tokom uviđaja su pregledani snimci sa videonadzora objekta, ali ni oni ne pokazuju trenutak kada je dete nestalo u vodi.

Na licu mesta su intervenisale nekolike ekipa Hitne pomoći, jer je majci dečaka i baki pozlilo.

Video: Automobil lociran na 20 metara dubine: Potraga za čovekom koji je sleteo u Lim i dalje traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA