Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori traži da se Medenici produži pritvor

Medenica se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu

  • 0

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnelo je predlog Višem sudu u Podgorici da se bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produži pritvor za još dva meseca, saznaje TV Vijesti.

Medenica je uhapšena je 17. aprila oko 22:20 časova na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, prenose Vijesti.me.

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković sumnjiči je da je kao član kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš Medenica, počinila krivično delo protivzakoniti uticaj. Ona se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koju je, navodno, formirao njen sin Miloš Medenica, postupak se vodi i protiv Vasilija Petrovića, Luke Bakoča, Milorada Medenice i Ivane Kovačević.

Podsećamo, krajem aprila Vesna Medinica je iz Kliničkog centra premeštena u Istražni zatvor u Spužu.

Bivšu predsednicu Vrhovnog suda premestili su u spuški zatvor nakon što su lekari dali saglasnost da može boraviti u zatvorskim uslovima, odnosno, da joj tamo može biti pružena adekvatna medicinska nega, navode Vijesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA