≫ 

Delegacija hrvatske policije u Beogradu: "Nema naznaka da je Matejev nestanak bio posledica nasilja"

"Srpska policija uradila je izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do ulaska u vodu"

  • 5

Video: Snimak mesta na kome je iz Dunava izvučeno telo: Policija proverava da li se radi o Mateju Perišu

Delegacija hrvatske policije danas popodne otputovala je za Beograd na čelu sa pomoćnikom načelnika policije i načelnikom kriminalističke policije Antoniom Gerovcem.

Gerovac je bio i na čelu tima koji je u januaru bio u Beogradu i nakon povratka u Zagreb, 12. januara, održao je konferenciju za novinare. Tada je hrvatsku delegaciju primio i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt sa istražiteljima i intenzivirali kontakt sa Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je Gerovac.

- Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan sa posledicama neke nasilne radnje - rekao je.

Dodao je kako je srpska policija uradila izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

- Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo da li je možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba odevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sa sigurnošću da tvrdi - rekao je, između ostalog, Gerovac.

- Ono što do sada znamo jeste da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu učestvovali ni u kakvom sukobu ili incidentu - rekao je Gerovac.

- Za sada ostaje nepoznanica šta se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimak iz reke je autentičan, a to pliva li neko ili ne, ne može se utvrditi. Snimak je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih spekulisao dok sve ne bude poznato - napominje Gerovac i objašnjava da su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobilnih telefona kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

Podsetimo ukratko, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik".

Mornari su danas našli telo mlađeg muškarca u Dunavu kod Ade Huje za koje se sumnja da je u pitanju Matej Periš.

Video: Telo je na sebi imalo plave farmerke i jednu patiku: Izjava brodara koji je našao leš u Dunavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA