≫ 

Italijan posle pisanja Telegrafa našao Divnu u koju se zaljubio u Jugoslaviji pre 32 godine: "Sada sam srećan"

Njemu se preko jedne grupe na Fejsbuku javio čovek koji zna Divnu i čak mu je odmah poslao i svoju fotografiju sa njom

  • 5
Manuel Bucarala Fičer Foto-montaža: Privatna arhiva, Instagram/manuelbuccarella

Italijan Manuel Bucarela, koji je za Telegraf ispričao kako se pre 32 godine u Jugoslaviji zaljubio u Divnu Ikić, nakon našeg teksta uspeo je i da je pronađe.

Njemu se preko jedne grupe na Fejsbuku javio čovek koji zna Divnu i čak mu je odmah poslao i svoju fotografiju sa njom. Divna je, baš kao i 90-tih, ostala prelepa žena.

- Dobro je, živi na Ilidži i udata je i ima dvoje dece. Ona ne koristi društvene mreže i zato se ne čujemo. U svakom slučaju sam srećan. Drago mi je što znam da je dobro - kaže Manuel za Telegraf.rs.

Manuel kaže da mu je preneto da Divna ima divnog muža, da je srećno udata, pa nije insistirao na daljem kontaktu, iako njegova želja prvenstveno nije ni bila da povrati staru ljubav, već da vidi kako je Divna i šta danas radi.

Podsetimo, Manuel je 1990. godine u Dubrovniku upoznao devojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić.

- Sećam se da je studirala na fakultetu u Sarajevu, možda matematiku. Bila je fina, slatka i osetljiva devojka... Tanane građe, visoka, sa svetlo smeđom kosom i braon očima - opisao ju je Manuel za Telegraf.rs.

Kako kaže, bila je to mala i kratka ljubavna priča, ali toliko lepa da je i danas pamti.

- Razmenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s tom devojkom. Živela je tada u ulici Jahiela Fincija na Ilidži - naveo nam je on.

Manuel danas živi u mestu Leče na jugu Italije, a studirao je u Bolonji. Za sebe kaže da je komunista i socijalista, ali i veliki nostalgičar za Jugoslavijom. Na srpskom zna da kaže "dobro jutro", "govorite li jugoslovenski" i još neke prostije rečenice.

- Bio sam u Crnoj Gori i Dalmaciji 1990. godine. Ja sam socijalista ili komunista, kako više volite, tako da mi se jako dopalo iskustvo Jugoslavije. Divna mi je rekla da će Jugoslavija uskoro nestati. Nisu mnogo voleli Albance. U Jugoslaviji su ljudi bili dobri i gostoljubivi, a priroda prelepa - seća se Manuel.

Video: Kum na venčanju izjavio ljubav nevesti: Volim vas oboje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA