≫ 

Četiri tek rođene bebe dobile sepsu u bolnici Gradiška

Porođajna sala je premeštena u drugu prostoriju

  • 3
Bebe, porodilište Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Četiri bebe rođene 21. maja ove godine u Bolnici Gradiška dobile su sepsu, potvrdio je direktor te zdravstvene ustanove Rako Dodik koji je rekao da su tri bebe zaražene sepsom upućene u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

„Pratimo situaciju. Kada se pojavio drugi slučaj, sastala se komisija za interhospitalnu infekciju i tražila je uzorke. Odmah je sve urađeno po protokolu, primenili smo sve mere, od uključivanja antiobiotika bebama, sterilizacije prostora, dezinfekcije. Nismo našli uzorak odakle je sve to krenulo“, rekao je Dodik za ATV.

Dodao je da je beba koja je ostala u bolnici u Gradišci u stabilnom stanju.

Porođajna sala je premeštena u drugu prostoriju, a Dodik kaže da to nije prvi slučaj.

Video: U Tiršovoj dve bebe zaražene kovidom vitalno ugrožene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno

    28. maj 2022 | 22:10

    Sepsa je prljavstina i pazite se ako ste u bolnici

  • Sabina

    29. maj 2022 | 00:28

    Jedna od mnogih bolnica u RS-u u kojima se ništa uradilo nije još od titinog doba.Zamislite da se stalak za vješanje jakni koristi kao stalak za infuziju.Bolnice u kojima moraš svoj toalet papir da nosiš od kuće.Ako nemaš para bolje ne dolazi odnosno ulazi.A narodu mažu oči kako je sve bajno i sjajno.

  • Margit

    29. maj 2022 | 05:24

    Ja mislim da se ne postuju principu sterilizacije, to je i u Srbiji, ja sam operisala neki mladez na plasticnoj hirurgiji u Novom Sadu i nalaz kaze da nije maligni, A ja se previjam 2 meseca i sada mi uključili antibiotik, daj Boze da se to resi, okolina rane me svrbi, crvena je, topla. Velika opuste ost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA