"Nikad ga nisam videla smrknutog, takvi ljudi poprave vam dan": Joška je jedan od putnika poginulih u Cesni

- Bio je u Nemačkoj, sjajno mu je išlo, radio je u "Mercedesu", ali, eto, kad je prestao da radi, došao je kući. Tu je želeo da se skrasi. I nije to kao oni što dođu u penziju, tek mu je pedeseta bila. Tako energičan sigurno bi čuda još napravio - ispričala je prijateljica Joške Sladojevića

  • 0
Hrvatska avion cesna nesreća poginuo Joško Sladojević Fičer Foto-montaža: Facebook/Croatia Stuttgart e.V., Tanjug/AP, Shutterstock

Među poginulima u letelici Cesna 182, koja je u ponedeljak oko 11.50 sati pronađena u mestu Broćanac kod Rakovice u Hrvatskoj, gde je pala nakon što joj se izgubio svaki trag u nedelju kad je iz Splita poletela prema Nemačkoj, bio je i Hrvat Joško Sladojević, piše Jutarnji list.

Izrazito veseo i uvek nasmejan dve su najčešće osobine u opisu Joška Sladojevića. Tako će ga se sećati rođaka, prijateljica, radnica u lokalnom marketu. Baš je prošle nedelje, kad je navratio po neke sitnice, pomislila kako je uvek dobre volje.

- Nikad ga nisam videla smrknutog. Takvi ljudi, poprave vam dan. Imaju taj optimizam i moć da ga šire na ljude oko sebe. Zarazni su dobrom voljom - kaže gospođa iz Blata koja je Joška Sladojevića sretala u selu.

Druga stvar koju će istaći svako s kim je makar jednom progovorio, velika je ljubav prema svom kraju.

- Bio je u Nemačkoj, sjajno mu je išlo, radio je u "Mercedesu", ali, eto, kad je prestao da radi, došao je kući. Tu je želeo da se skrasi. I nije to kao oni što dođu u penziju, tek mu je pedeseta bila. Tako energičan sigurno bi čuda još napravio - kaže prijateljica.

Joško Sladojević je i u Nemačkoj bio vrlo aktivan. Uz posao inženjera u automobilskom gigantu, godinama je igrao u fudbalskom klubu Kroacija Štutgart, bio potpredsednik i blagajnik kluba, predsedavao je i Glavnim školskim odborom Hrvatske nastavne koordinacije Štutgart.

Otkad se vratio iz Nemačke, svaki je dan bio na liniji Duće - Blato. U Blatu je, 20 kilometara udaljenom od Omiša, dedovina, stara roditeljska kuća odakle su se oni preselili u pitomije i gradu bliže Duće.

- Uvek je dolazio biciklom. Bio je sportski tip, uvek u pokretu. Upravo se spremao sam da gradi nešto, ali, eto, sad... - pričaju komšije i prijatelji, napominjući da je Joško bio jako vezan uz decu, ćerku i sina srednjoškolce, koji žive u Štutgartu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA