≫ 

Dojave o bombama u Zvorniku su lažne: Policija tvrdi da su pretnje stigle iz inostranstva

O svemu navedenom su obaveštena nadležna tužilaštva za područje PU Zvornik, i to Okružno javno tužilaštvo Bijeljina i OJT Istočno Sarajevo, pa su većinu ovih događaja kvalifikovali kao krivično delo "lažno prijavljivanje krivičnog dela"

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska

Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik izvršili su danas do 11,10 časova protivdiverzione preglede u 21 osnovnoj i srednjoj školi na području PU Zvornik u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

- Na području PU Zvornik do sada je policiji prijavljeno da je 16 osnovnih (centralnih i područnih) i pet srednjih škola primilo imeil sa porukom pretećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi. Policijski službenici PU Zvornik su izvršili protivdiverzione preglede i ustanovili da nema bezbednosnih pretnji - saopštila je policija.

Istovremeno, Policijska uprava Zvornik u saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal Uprave kriminalističke policije sprovodi istragu kako bi se identifikovalo lice koje je poslalo ove pretnje.

- Do sada je utvrđeno nekoliko "IP" adresa iz inostranstva +- saopšteno je.

O svemu navedenom su obaveštena nadležna tužilaštva za područje PU Zvornik, i to Okružno javno tužilaštvo Bijeljina i OJT Istočno Sarajevo, pa su većinu ovih događaja kvalifikovali kao krivično delo "lažno prijavljivanje krivičnog dela".

Video: U Osnovnoj školi Bratstvo u Novom Pazaru mejlom je pristigla je dojava o bombi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA