≫ 

Osumnjičeni za ubistvo iz Rogotina pušteni na slobodu: Vratili se u grad, meštani strahuju od njihovih pretnji

Meštani Rogotina su u strahu otkako je dvojac osumnjičen za brutalno ubistvo pušten na slobodu. "Rekao je da će visiti crne krpe, svi znamo šta to znači"

  • 1
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Pre nepune dve godine, stravično ubistvo šokiralo je stanovnike doline Neretve, a za brutalan zločin tada su uhapšena dva muškarca koji su od pre desetak dana pušteni da se brane sa slobode. Meštani Rogotina su od tada u strahu.

- Pritvor je ukinut jer je veće smatralo da je prethodni boravak u istražnom zatvoru u dovoljnoj meri uticao na okrivljene da prestanu sa vršenjem krivičnih dela i da su shvatili svu štetnost vršenja krivičnih dela. Na slobodi su jer više ne postoji bojazan da bi, nalazeći se na slobodi, nastavili s kriminalnim aktivnostima - navodi se u saopštenju Županijskog suda u Dubrovniku, koji prenosi Dnevnik.hr.

Obojica osumnjičenih imaju debele dosijee. Jedan od njih je, tvrde meštani, već godinama nasilan, ali nikada nije odgovarao za to. Kada su privedeni, čak su i pretili meštanima.

- Izjavio je da će po povratku u Rogotin visiti crne krpe. Svi mi u Dalmaciji znamo šta to znači - rekao je jedan od meštana.

- Ni za jedan svoj prekršaj ni kazneni postupak, ni za šta nije odgovarao. Onda šta će neko nešto da preduzme za neku "pretnju" kad za realne, prave događaje koji su bili nije se dogodilo ništa. Šta imate da očekujete. Ljudi su jednostavno u strahu - tvrdi stanovnik Rogotina.

Meštani se pitaju kako je moguće da je sud zaključio da osumnjičeni neće ponoviti zločine.

Podsetimo, dvojac je uhapšen zbog sumnje da su septembra 2020. godine u porodičnoj kući, u ulici A. G. Matoša u Rogotinu kod Ploča ubili 29-godišnjaka koji je stradao od više udaraca tupim i oštrim predmetom, od čega je preminuo na licu mesta. 

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. jun 2022 | 09:00

    Kao i ovde u Srbiji,po desetak krivicnih prijava,setaju gradom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA