11 uhapšenih navijača Hajduka tokom nereda na autoputu u Hrvatskoj ostaje u zatvoru: Svima odbijene žalbe

Privedeno je ukupno 31 punoletni muškarac i 11 maloletnika zbog sumnje da su 22. maja u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide zaustavili saobraćaj na autoputu A1 u i potom na benzinskoj pumpi napali policajce

  • 0
Policija, Torcida Split Printskrin: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Vanraspravno veće Županijskog suda u Velikoj Gorici odbilo je u petak žalbe prve grupe od 11 navijača Hajduka koji su se žalili na istražni zatvora koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, posle napada na policiju u Desincu.

Portparolka Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kalaj Blažeković rekla je da će vanraspravno veće konačnu odluku, u kojoj su bila sva 42 privedena navijača, objaviti u ponedeljak na sajtu suda, prenosi Index.hr.

Nezvanično se saznaje da će o žalbama preostalog 31 navijača, čiji advokati traže da im se istražni zatvor zameni merama predostrožnosti, kao što su redovno javljanje policiji i zabrana fudbalskih utakmica, odlučivati početkom sledeće nedelje.

Mediji prenose da je u grupi privedenih navijača čije su žalbe odbijene Mate Prlić, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala.

Nezvanično se saznaje da postoji velika šansa da će odluke suda za ostatak grupe privedenih navijača biti identične odluci koja je doneta danas.

Odlukom istražnih sudija Županijskog suda u Velikoj Gorici priveden je 31 punoletni muškarac i 11 maloletnih lica zbog sumnje da su 22. maja u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide zaustavili saobraćaj na autoputu A1 i potom pretrčali prema benzinskoj pumpi gde su napali policajce.

Oni su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene flaše, kamenje, polomljene saobraćajne znakove, aparate za gašenje požara, kante za smeće i druge predmete.

U sukobu je povređeno 20 policajaca i 14 osumnjičenih, a četiri navijača su upucana kada je policija upotrebila vatreno oružje.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak da će izveštaj stručnog tima MUP-a i unutrašnje kontrole pokazati koliko je metaka policija ispalila posle sukoba sa navijačima Hajduka.

Upitan o snimcima sukoba policije i navijača, Božinović je rekao da su neki od njih već objavljeni i da se koriste u sudskim postupcima koji su u toku o kojima odlučuju sud i tužilaštvo.

Video: Hapšenje pripadnika Torcide zbog napada na Srbe u Kninu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA